Wimbledon

Ez lehet a keddi játéknap egyik legerősebb tippje

  • Cesc18

Tavaly Wimbledonban negyeddöntőzött a 6. kiemelt Felix Auger-Aliassime, idén azonban már a rajt sem ígérkezik egyszerűnek az amerikai Maxime Cressy ellen.

Tony Nadal tanítványa, Felix Auger-Aliassime az elmúlt egy évben a Grand Slam-tornák egyik legstabilabb játékosává nőtte ki magát. Ez így elsőre furán hangozhat, ám néhány statisztikával mindjárt alátámasztjuk. 

A kanadai fiú az elmúlt négy major tornán kivétel nélkül el tudott jutni minimum a legjobb 16-ig és csak olyan játékosok ellen kapott ki, mint Rafa Nadal, Daniil Medvedev és Matteo Berrettini. Favoritként 15-ből 15 Grand Slam-meccsét megnyerte az elmúlt egy évben. 

Ettől független azért joggal lehet félteni Maxime Cressy ellen, aki a régi iskolát képviselve szerva-röptére alapozza a játékát. Tudjuk jól, hogy ez füvön kamatozik a legjobban, főleg, ha az illető jó formában érzi magát. 

Márpedig a 198 centis amerikai nem lehet csalódott a wimbledoni felkészülésével, hiszen múlt héten Eastbourne-ben pályafutása második ATP-döntőjét játszhatta. Nem is járt messze attól, hogy megkaparintsa a trófeát, de egyelőre még várat magára az első ATP-címe. Viszont bőven meríthetett abból a hétből, miután olyan jó füves pályás játékosokat győzött le, mint Cam Norrie, Dan Evans vagy éppen Ryan Opelka. 

Ami Felix felkészülését illeti, az elmúlt évekkel ellentétben idén egyik füves pályás tornán sem tudott döntőbe jutni, néhány nappal a rajt előtt egy bemutató torna keretén belül visszavágott Rafa Nadalnak a párizsi fiaskóért. 

Kattints és kaszálj a legjobb tenisztippekkel!


Mire fogadjunk?


Bár az igaz Felixre, hogy favoritként nagyon régóta nem veszített meccset Grand Slamen, ugyanakkor az egyáltalán nem jellemző rá, hogy könnyedén venné az akadályokat. Sőt, inkább az mondható el, hogy nagyon sok energiát elpazarol a major versenyek első hetében. Emlékezzünk csak vissza a Roland Garrosra, ahol Juan Pablo Varillas ellen öt szettre kényszerült rögtön az első körben, de Melbourne-ben is döntő játszmás meccsel nyitott. 

Nagy kérdés, hogy most tud-e annyira koncentrált lenni a kanadai, hogy három szettben lépjen tovább. Egy-egy gyengébb adogatójátékkal ugyanis könnyedén elúszhat egy játszma, illetve észnél kell lennie a rövidítésekben is, amikből akár több is lehet. A fogadóirodák úgy kalkulálnak, hogy itt minimum négy szett lesz, hiszen az over/under határt 40.5-ön húzták meg. 

Jó tipp lehet ide például az, hogy játszanak legalább két tie-breakes szettet, de ami ennél is kecsegtetőbb, hogy az első szettben 10.5 fölé kúszik a játékok száma. Alapból adott két jó szerva és ha megnézzük, akkor Auger-Aliassime az elmúlt nyolc meccsén ötször is 7-6-os szettet játszott. 

{"headTitle":"Felix Auger-Aliassime - Maxime Cressy","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-06-28 15:05","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1. szett játékok száma 10.5 felett","odds":"2.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"455"}]}
betfair