Wimbledon

Nem is lenne meglepetés ez a közel 10-szeres odds!

  • varin

Meglepően jól fizet, ha Swiatek játszmát sem veszít a teljes wimbledoni tornán.

Kaszálj a legjobb tenisztippekkel július végéig egyedülállóan alacsony áron!

Hétfőn kezdődik az év egyetlen füves pályás Grand Slam-tornája, vagyis áttesszük székhelyünket Wimbledonba. A kéthetes viadalnak mind az uraknál, mind a hölgyeknél toronymagas favoritja van, hiszen Novak Djokovicsra jelenleg 1.80-ért, míg Iga Swiatekre 2.60-ért fogadhatunk a Betfairen. A szerb kihívóiról ebben a cikkben, míg a lengyelre való fogadás mikéntjéről itt értekeztünk, most azonban nézzünk meg egy kicsit merészebb fogadási opciót.

A Betfairen ugyanis fogadhatunk arra, hogy valaki úgy nyeri meg a tornát, hogy közben szettet sem veszít. Értelemszerűen a legnagyobb favorit itt a két 1. kiemelt, de rajtuk kívül is van még három név a listán.

{"headTitle":"Szettveszteség nélkül nyerik a tornát","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Novak Djokovics","odds":"9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"455"},{"eventTitle":"Iga Swiatek","odds":"9.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"455"},{"eventTitle":"Rafael Nadal","odds":"23","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"455"},{"eventTitle":"Carlos Alcaraz","odds":"34","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"455"},{"eventTitle":"Serena Williams","odds":"51","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"455"}]}

Noha a férfiaknál nagyobb favorit Nole, mint a nőknél Swiatek, véleményünk szerint itt inkább a lengyel lányban érdemes gondolkozni, több okból is.

Egyrészt a nőknél jóval gyakoribb az ilyen győzelem, a tenisztörténelemben 93-szor fordult elő, hogy valaki Grand Slamet nyert szettveszteség nélkül, de még ha a 2000-es évektől nézzük, akkor is 16 esetet találunk. A férfiaknál mindössze 20 esetben fordult elő, legutóbb Rafa Nadal húzta be ilyen módon a Roland Garrost 2020-ban.

Másrészt Swiateknek sikerült már a tökéletes torna, éppen ugyanúgy a két évvel ezelőtti párizsi bajnokságon, ahogyan a spanyol példaképének, míg Djokónak a 20 címéből eddig egy sem lett perfekt. Ráadásul anno Swiatek a játékok 75%-át megnyerte, amellyel egy 23 éves csúcsot döntött meg.

Mindemellett Swiatek formája egészen szürreálisan erős, az utolsó 27 meccsén 54 játszmát nyert és csupán 2-t vesztett, így már az is komoly eredménynek számít, ha valaki csak 2-1-re kap ki tőle. A Garroson kisebb meglepetésre Zheng hozott egy szettet rövidítésben, mely után csupán két játékot engedett a későbbi győztes.

A 9.50-szeres szorzó nagyon korrektnek tűnik Igára, jelenleg olyan szinten dominálja a női mezőnyt, amelyre nagyon régen volt példa. Ám ahogyan az outright sikernél, itt is joggal merül fel, hogy hogyan is érdemes fogadnunk. Nos, itt most nincs kiindulási alapunk, mert nem tudjuk, mennyi volt a szorzó Párizsban ugyanerre a kimenetelre, mindenesetre az oddsok alapján körülbelül hasonló lehetett, mint most. A Garroson, ha minden meccsen megjátszottuk volna Swiatek 2-0-ját, akkor az odds 4.16 lett volna, vagyis ez a Betfair-odds value-nak tűnik.

Ha tehát Asheligh Barty idei Australian Open-sikere után ismét látunk egy hibátlan Slamet, igen jó pénz ütheti a markunkat.

{"headTitle":"Szettveszteség nélkül nyerik a tornát","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Iga Swiatek","odds":"9.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"455"}]}
betfair