Férfi vízilabda

A csoportelsőségért ugrik medencébe a magyar válogatott

Igaz, ez szinte borítékolható, hogy összejön, hiszen férfi pólósaink Grúziával találkoznak szombat este.

A montenegróiak elleni négygólos sikert követően Brazíliát 14 találattal győzte le férfi vízilabda-válogatottunk a hazai rendezésű világbajnokságon, amely siker nekünk is szépen hozott a konyhára. Ugyanakkor nincs megállás, szombaton jön az utolsó csoportmeccs, amelyen Märcz Tamásék Grúziával néznek farkasszemet.

A biztos csoportelsőséghez minimum egy pontot kell szereznie fiainknak, azonban borítékolható sikerünk, hiszen háromesélyben 1.01-szeres szorzón lehet fogadni válogatottunkra, míg az egál hendikephatárt 6,5-nél húzták meg a bukmékerek...

A csoportelsőség a tét a magyar válogatott számára. - Fotó: MTI

Csapathírek

A telt ház előtt játszó magyar csapat hamar vezetést szerzett csütörtökön este a négyes leggyengébbjének tartott dél-amerikaiak ellen, sőt, három percet követően már 3-0-t mutatott az eredményjelző. A braziloknak csak a nyitónegyed közepén sikerült szépíteniük, így nem volt meglepő, hogy az első nyolc perc elteltével tetemes volt az előnyünk (7-1). A második etapban sorra jöttek a magyar találatok, igaz, volt egy hosszú gólszünet, amit Hárai tört meg, de így is 11-3 volt az állás 16 percnyi játékot követően a mieink javára.

A fordulást követően bő három percet kellett várni a 12. magyar gólra (Angyal szerezte), majd Varga és Zalánki is betalált, így már tíz volt közte, sőt Nagy egy remek lövése is utat talált a kapuba, s alakította 15-4-re a mérkőzés állását. A zárónegyeden is a mieink domináltak, Mezeinek is sikerült betalálni, ami azt jelentette, hogy a mezőnyjátékosaink közül mindenki legalább egyszer eredményes volt a meccsen. A vége pedig kiütés lett, hiszen 14 góllal, 20-6-ra nyertünk.

Märcz Tamás szövetségi kapitány a találkozót követően elmondta, kötelező győzelmet aratott a gárda, mely elvárhatóan nagy különbséggel nyert és sikerült felhasználnia arra a mérkőzést, amire szerette volna.

"Gyorsan, nagy tempóban játszottunk, összeszedett védekezéssel, nagyon örülök neki, hogy a fiúk odatették magukat és a közönség akaratát teljesítve szépen játszottak, helyenként igencsak látványos gólokat szereztek. Bízom benne, hogy a grúz csapat oda teszi majd magát, és rákényszerítenek minket arra, hogy mi is beleálljunk a találkozóba" - mondta Märcz az MTI-nek.

A magyar férfi vízilabda-válogatott kerete a világbajnokságra
kapusok: Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
mezőnyjátékosok: Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco), Burián Gergő (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Hárai Balázs (OSC), Varga Dénes (FTC), Mahercz Krisztián (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Angyal Dániel (Szolnok), Pohl Zoltán (FTC), Nagy Ádám (Szolnok)
tartalékok: Fekete Gergő (FTC), Vigvári Vendel (FTC)

A grúzok az első kanyarban hozták a kötelezőt, hiszen 14-10-re legyőzték Brazíliát, amivel biztossá vált, hogy minimum a negyeddöntőben is érdekeltek lesznek. A második ütközetükön sikerült megnehezíteniük a montenegróiak dolgát, akiktől végül csak egy góllal, 10-9-re kaptak ki.

Papíron Grúzia még a csoportot is megnyerheti, de ehhez három góllal kellene legyőznie minket, amire nincs reális esély. Elég, ha csak annyit említünk meg, hogy a grúzokat eddig mindig legyőztük, méghozzá rendre minimum hét találattal...


>>>REGISZTRÁLOK A 22BET-RE ÉS KÉREM A 35 000 HUF ÜDVÖZLŐ BÓNUSZT<<<


Mire érdemes fogadni?

Hatalmas tehát a differencia a felek közt, avagy borítékolható, hogy nem marad majd el a sikerünk. Emiatt viszont hétfőn nem kell medencébe ugranunk, így a szerdai negyeddöntőt megelőzően ez lesz az utolsó éles meccsünk. Ennek tükrében Märcz Tamásék tovább gyakorolhatnak, csiszolhatják a játékukat, mind védekezésben, mind támadásban.

Azonban láthattuk, hogy a brazilok ellen is jól mentek a mieink (teljes mértékben kiszolgálták hazai pályán a telt házat jelentő 6000 nézőt), és ez biztos, hogy most is így lesz. Így jó tipp lehet a bukmékerek által meghatározott -6,5-es hendikep a mieinkre, de mi inkább Märcz Tamásék góljaira fogadnánk. Partnerirodánk 14,5-nél húzta meg a határt, amit az eddigi produkciók, a hazai pálya előnye és a felek közti differenciának köszönhetően megcsinálhatnak a mieink.

{"headTitle":"Magyarország - Grúzia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-06-25 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Magyarország góljai 14,5 felett","odds":"1.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}