Női vízilabda

Újabb nehéz feladat előtt a magyar válogatott

Az olaszokkal döntetlent játszó, csoportelső kanadaiakkal néznek farkasszemet Bíró Attila lányai pénteken.

Sajnos a második meccse nem sikerült a magyar női vízilabda-válogatottnak a hazai rendezésű világbajnokságon, hiszen 10-9-re kikapott Olaszországtól, nekünk ugyanakkor sikerült profitálnunk a találkozóból. Ezen eredménynek köszönhetően borítékolható, hogy bukja a csoportelsőséget (az olaszok ugyanis biztosan legyőzik majd Kolumbiát) csapatunk, így most már a második helyért kapar.

Utolsó csoportellenfelünk Kanada válogatottja lesz, amely ikszelni tudott az olaszokkal az első körben, illetve a 2017-es, szintén hazai rendezésű vb-n, beletört a bicskánk. Ugyanakkor a fogadóirodák szerint nem kérdés, hogy Bíró Attila lányai nyernek, akikre átlagosan 1.30-szoros pénzt kínálnak háromesélyben a bukmékerek.

Pénteken sokkal jobban kell játszania válogatottunknak. - Fotó: MTI

Csapathírek

Közel telt ház előtt (5500 néző) előtt ugrott medencébe a magyar női vízilabda-válogatott szerdán este, és jól kezdett az olaszok ellen, hiszen Parkes és Vályi góljaival gyorsan elmentünk 2-0-ra. Az olaszok emberelőnyökből zárkóztak, de az első nyolc percet követően egy góllal vezettünk (4-3). A második negyed elején sokat hibáztak a felek, majd ellenfelünknek sikerült egyenlítenie, ám a félidőre visszavette a vezetést a Bíró-csapat (6-5).

A fordulást követően előbb egyenlített, majd a meccsen először a vezetést is megszerezte Olaszország. Ezután Szilágyi révén sikerült egalizálnunk, de az olaszok megszerezték nyolcadik találatukat, így ők várhatták előnyből a zárójátékrészt (7-8). Sajnos a negyedik negyedben amíg nálunk sok volt a hiba, addig az itáliaiak pontosan és szervezetten játszottak, így összességében megérdemelten nyertek végül 10-9-re.

Bíró Attila a találkozót követően elmondta, az olaszok megérdemelték a sikert, hiszen a játék legfőbb elemeiben, mint az emberelőnyök kihasználása, illetve az emberhátrányos védekezés, jobbak voltak. Hozzátette, az olaszok mondhatni teher nélkül játszottak, nekik akár egy szoros vereség is belefért volna, a magyar csapat számára viszont a hazai közönség előtt szinte kötelező lett volna a győzelem. A szakember hangsúlyozta, a Kanada elleni harmadik csoportmeccsen egy újabb erős ellenféllel szemben ugrik medencébe a gárda, és reményei szerint győzelmet arat, ebben az esetben pedig csoportmásodikként készülne a további küzdelmekre.

A magyar női vízilabda-válogatott kerete a világbajnokságra:
kapusok: Gangl Edina (Glyfada), Magyari Alda (UVSE)
mezőnyjátékosok: Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (FTC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Ethnikosz), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Keszthelyi-Nagy Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros)
tartalék: Farkas Tamara (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros)

A kanadaiak az első meccsükön kisebb bravúrt értek el, hiszen 7-7-es döntetlent játszottak Olaszországgal, míg a második ütközetükön hozták a kötelezőt. Szerdán ugyanis könnyedén, kereken 20 góllal (22-2) győzték le Kolumbiát.

Ha nem kapnak ki ellenünk minimum a második helyen jutnak tovább, győzelmük esetén, illetve, ha az összesített gólkülönbségük jobb lesz, mint az itáliaiaknak, akkor meglepetésre az első helyről várhatnák az egyenes kieséses szakaszt. Erre azért nem látunk reális esélyt, de ahogy fentebb is említettük, a 2017-es, szintén Magyarországon rendezett világbajnokságon megtréfáltak minket, s a negyeddöntőben 6-4-re tudtak nyerni ellenünk...


>>>REGISZTRÁLOK A 22BET-RE ÉS KÉREM A 35 000 HUF ÜDVÖZLŐ BÓNUSZT<<<


Mire érdemes fogadni?

Sokba került tehát a keddi vereségünk, hiszen biztosan nem tudjuk megnyerni csoportunkat, avagy második vagy harmadik helyen juthatunk tovább. Így eggyel több meccs vár a mieinkre, igaz, legalább elkerülhetjük az egyenes kiesés szakaszban az amerikai válogatottat, a tengerentúliakkal csak a fináléban találkozhatunk, ha egyáltalán eljutunk odáig...

Nem kérdés, sokkal jobban kell játszanunk pénteken, főleg védekezésben kell toppon lennünk, ugyanis a kanadaiak sem képviselnek gyenge játékerőt. Mivel keményen védekeznek, és mi is ezen műfajban szeretnénk javítani, így nem várható sok gól. Azonban az összesített under helyett a kanadaiak góljainak számánál küldjük játékba az undert. A bukmékerek 8,5-nél húzták meg találataiknak számát, és ha ül a forgatókönyv (kemény, szoros meccs, javul a védekezésünk), akkor úgy véljük, hogy van esélyünk arra, hogy nyolc gól vagy az alatt tartsuk őket.

{"headTitle":"Magyarország - Kanada","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-06-24 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kanada góljainak száma 8,5 alatt","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}