Kosárlabda

Meglepetésre már pénteken bajnok lehet a Körmend

Igaz, ehhez lesz egy-két szava a szombathelyieknek, akik az életükért küzdenek megyei riválisuk otthonában.

Pénteken akár bajnokot is avathatnak a férfi kosárlabda NB I-ben, hiszen a finálé negyedik mérkőzésére kerül sor Körmenden, ahol a hazaiak 2-1-es előnyből fogadják a megyei rivális Szombathely alakulatát. Ugyanakkor a bukiknál a vendégek számítanak esélyesebbnek, átlagosan 1.70-szeres szorzót kínálnak ugyanis a Falco sikerére.

Újabb szoros meccset vívhat a Körmend és a Falco. - Fotó: falcokc.com

Csapathírek

1-1-ről várták a vasi csapatok a döntő harmadik mérkőzését, amit szerdán Szombathelyen rendeztek meg, ahol ezúttal is telt ház, csaknem négyezer szurkoló várta a feleket. A vendégeknél újra ott volt a fedélzeten Stokes, de ismét gyengén kezdtek, öt perc alatt csak öt pontot hoztak össze, míg a hazaiak jól mentek, így gyorsan elhúztak 12-5-re. Folyamatosan a Falcónál volt az előny, s végül hárompontos fórral várhatták a második játékrészt (23-20). Azt az etapot, amelyet a vendégek kezdték jobban, át is vették a vezetést (az egész fináléban ekkor vezetett először vendégként a Körmend), ám pillanatok alatt elillant az előnyük, sőt a szombathelyiek dobbantani tudtak, így végül kilencpontos előnnyel (42-33) vonulhattak a nagyszünetre.

A térfélcserét követően eldőlni látszott a találkozó, 14 ponttal megléptek a hazaiak (49-35), ám Gordon kosaraival két pontra zárkózott a Körmend (55-53), viszont a negyed vége a Falcóé volt, így 61-56-ról indult a zárószakasz. Az utolsó etap rosszul kezdődött a vendégek számára, hiszen Henry és Ferencz is kipontozódott, ám mégsem estek össze Konsztantinidesz fiai, az utolsó percre egy pontra (75-74) zárkóztak. A végső minutumot pedig Szavics triplája indította, majd Stokes tette helyre büntetőit, s noha a szombathelyiek próbáltak kapaszkodni, a drámai végjátékból a piros-feketék jöttek ki jobban, s meglepetésre 81-78-ra győztek, amely eredménnyel nekünk is sikerült nyernünk.

"Felejthetetlen és hihetetlen meccs volt, de még nem nyertünk meg semmit. A Falco nagyon erős, játékosai tudják, hogyan kell fordítani. Elég, ha csak a tavalyi döntőt idézzük fel, amikor ugyanitt, a saját csarnokukban a Szolnok ellen egy kettőről, az utolsó negyedben tízpontos hátrányból álltak fel, egyenlítettek, és végül idegenben lettek bajnokok. Természetesen nagyon-nagyon boldogok vagyunk, hogy elvettük a pályaelőnyüket, de úgy érzem, még egyszer megverni őket nehezebb lesz, mint ahogyan az előző két győzelmet megszereztük" - szummázta a bb1.hu portál Szavics interjúját, amelyet az NSO készített.

A szombathelyieknek tehát össze kell kapniuk magukat, hiszen az előző két meccset a körmendiek nyerték, két egészen hihetetlen, drámai végjátékot követően. Mindemellett mivel három sikerig tart a párharc, így egy újabb Falco-zakó azt eredményezné, hogy a megyei rivális története negyedik bajnoki címét ünnepelhetné pénteken. Ezt mindenképpen szeretnék megakadályozni a sárga-feketék, s mindent eldöntő meccset akarnak játszani a Savaria Arénában.

"Gratulálok a Körmendnek a győzelemhez, ismét egylabdás meccsen nyertek. Megcsináltuk, amit elterveztünk, az előny nálunk volt, de nem tudtuk lezárni a meccset. Most kell összezárnunk és csapatként előre, egy irányba mennünk. Köszönöm a szurkolóinknak a támogatást, és bízom benne, hogy pénteken együtt, közösen kiharcoljuk, hogy Szombathelyen záródjon a bajnoki döntő" - nyilatkozta Váradi Benedek a bb1.hu-nak.


>>>REGISZTRÁLOK A 22BET-RE ÉS KÉREM A 35 000 HUF ÜDVÖZLŐ BÓNUSZT<<<


Mire érdemes fogadni?

Egy újabb izgalmas meccs várhat tehát ránk pénteken. Pláne úgy, hogy hiába van a Körmendnél a pályaelőny, s ennél nagyobb esélyt aligha kaphat arra, hogy megnyerje a bajnokságot, azért nem árt kiemelni, hogy a Falcónak van erősebb játékoskerete, igaz, ezt nem tudják igazolni a szombathelyiek. Nagy kérdés tehát, hogy az életéért küzdő, kvázi sebzett nagyvad vendégek elbírják-e ezt az óriási terhet, igaz, ahogy Szavics is mondta, tavaly még nagyobb slamasztikából másztak ki, s lettek bajnokok.

Pikáns, minden bizonnyal a végletekig kiélezett negyedik meccset vívhat a két ősi megyei rivális, amelyen nem foglalnánk állást a győztest illetően, hiszen minden kimenetelt el tudunk képzelni, inkább pontokra fogadnánk. Noha roppant szoros meccseket játszanak, és annyira nincs pontzuhatag a meccseiken, ráadásul a legutóbbi körmendi ütközetük 69-68-cal ért véget, most azon a véleményen vagyunk, hogy ezen a derbin mindkét csapat képes lehet egyaránt több, mint 71,5 pontot a közösbe tenni.

{"headTitle":"Körmend - Falco","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-06-24 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat 71,5 pont felett szerez - IGEN","odds":"1.738","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}