Bajnokok Ligája

Jön a "mini BL-döntő", az esélyek pedig egyértelműek

  • varin

Andorrai-izlandi összecsapást rendeznek Reykjavikban az első selejtezőkörért.

Pénteken késő este már véget is ér a Reykjavikban rendezett mini négyes torna, amelynek tétje, hogy melyik csapat jut fel az 1. selejtezőkörbe. Az andorrai Inter Escaldes és az izlandi Vikingur Reykjavik csatáján nem kérdéses a favorit.

3892875

Hogy nagyjából milyen szinten is vannak itt a csapatok, arról ez a rövid gólösszefoglaló remekül tanúskodik, és rögtön magyarázatot is ad, miért is nem tudta egy andorrai csapat simán legyőzni San Marinó-i ellenfelét.

 

 

Noha a pireneusi válogatottról az elmúlt években már úgy beszélünk, mint egy olyan együttes, amely rohamosan fejlődik, azért az Inter finoman szólva sem tudta lefocizni a La Fioritát, hiszen mindkét csapatnak ugyanannyi lövése volt, a labdát sem birtokolta sokkal többet az Escaldes, szögletet pedig egyenesen többet is rúgtak a túloldalon.

Az Inter tehát a várakozásoknál talán nehezebben, a Vikingjur viszont lényegesen könnyebben nyert észt ellenfelével szemben - ha valaki jót akar szórakozni, ezt a gólösszefoglalót se hagyja ki... Ugyan a Levadia egy furcsa tizenegyest követően vezetést szerzett, ezt követően a hazai pályán játszó Reykjavik egy hatost vágott a balti csapatnak. Így tehát érthetjük, miért is jöttek ki a fogadóirodák ilyen szorzókkal erre a meccsre.

Habár a Transfermarkt adatai alapján az Inter kerete értékesebb, ez a statisztika semmit sem jelent, hiszen a Levadia is a kétszeres csapatértékével együtt kapott egy laza hatost.

Nem mondanánk, hogy a csapatokat úgy ismerjük, mint a tenyerünket, de több olyan tényező is van, amelyből merünk következtetni. Egyrészt a Vikingur játéka igen meggyőző volt egy, az Internél elvileg erősebb csapat ellen. Másrészt az időjárási tényező egyértelműen a hazaiaknak kedvez, Izlandon ugyanis egy 10-15 fokkal mindenképpen hidegebb lesz, mint Andorrában lenne és láthattuk azért a pireneusi csapat meccsén, hogy tudnak mostohák lenni a szigetországi viszonyok.

Az összefoglalókat látva nem véletlen várnak gólparádét a bukik, egészen nevetséges védelmeket láthatunk ezen a mini-tornán. Mi azonban maradnánk inkább az izlandi góloknál, amelyből nem lepődnénk meg, ha ismét látnánk 4-5-öt is akár.

{"headTitle":"Inter Escaldes-Vikingur Reykjavik","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-06-24 21:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Vikingur 2.5 gól felett","odds":"1.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Vikingur nyer és 2.5 gól felett","odds":"1.73","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3892875] 2022-06-24 21:30:00 Inter Club d'Escaldes - Vikingur Reykjavikx;