Tenisz

Ez a wimbledoni torna leghülyébb szorzója?

Elkészült a 2022-es wimbledoni tenisztorna sorsolása, Novak Djokovics pedig nagyon könnyű ágat kapott, szemben Rafael Nadallal. A bukik ennek megfelelően tovább 'vágták' a szerb címvédő végső győzelmére kínált szorzót, viszont nem nyúltak hozzá Carlos Alcaraz oddsához, aki továbbra is az erőrangsor negyedik helyén található.

Hétfőn a főtáblás küzdelmekkel elrajtol a 2022-es esztendő harmadik Grand Slam tornája, a legnagyobb tradíciókkal bíró wimbledoni verseny. A londoni füves pályás major torna több szempontból is rendhagyó lesz az idén, abban viszont nincs változás az elmúlt pár évhez képest, hogy ezúttal is Novak Djokovics a toronymagas esélyese a tornának.

A szerb klasszis zsinórban három győzelmet számlál Londonban, összesen pedig már hatszoros wimbledoni bajnoknak mondhatja magát, és bár ebben a cikkünkben összeszedtük, hogy kik jelenthetnek rá komoly veszélyt, az 1.72-es szorzójából is látható, hogy óriási meglepetés lenne, ha nem jönne össze neki a címvédés. 

{"headTitle":"Wimbledon 2022 ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Novak Djokovics bejut a döntőbe ","odds":"1.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A pénteki sorsolást követően ez az érzet csak tovább erősödött, hiszen Djokovics első ránézésére egy nagyon könnyű ágra került, szemben legnagyobb riválisával. Rafa Nadalnak ugyanis nem volt szerencséje, az ő ágára került Marin Cilic, Felix Auger-Aliassime, Denis Shapovalov, Nick Kyrgios, Stefanos Tsitsipas és a tavalyi döntős Matteo Berrettini is. 

Óriási kihívás lesz tehát ez a torna Nadalnak, hiszen remek füves pályás játékosokról van szó, akiknek óriási adogatásai vannak, ha pedig mégis sikerülne valahogy elverekednie magát a döntőig, ott egy kipihentebb Djokovics várhat(na) rá. 

Szerinted ki nyeri Wimbledont 2022-ben?x;

Djokovicsnak tulajdonképpen ezen a versenyen saját maga lesz a legnagyobb ellenfele. A döntőjéig vezető úton Opelka, Andy Murray, Carlos Alcaraz is útjába kerülhet, az elődöntőben pedig a lengyel Hubert Hurkacz jelentheti a legkomolyabb kihívást. 

Hogy lehet Alcaraz a 4. legnagyobb esélyes? 

Ezzel el is érkeztünk cikkünk fő témájához, a 19 éves spanyol Carlos Alcarazhoz. A tenisz új tinisztárja az év első felében egészen pazar teljesítményt nyújtott, a salakos szezonban pedig ámulatba ejtette a világot, például akkor, amikor Madridban Nadalt, Djokovicsot és Zverevet is legyőzte három nap leforgása alatt. 

Alcarazt már most sokan a tenisz nagy sztárjának tartják, és abban is egyöntetű a szakértők véleménye, hogy egy leendő világelsőről és többszörös GS-bajnokról beszélünk az esetében. 

Ugyanakkor ez utóbbira még azért várni kell, a háromjátszmás mérkőzés más kávéházat jelentenek, Sascha Zverez pedig meg is mutatta a fiatal spanyolnak a Roland Garroson, hogy miért is más egy GS-verseny. 

Ezzel együtt Alcaraz minden tornán esélyesként van már kezelve, ami játékának minőségét látva valahol indokolt is. Ugyanakkor ha van verseny, ahol egyelőre nem igazán rúghat labdába, az éppen a most rajtoló wimbledoni. 

Alcaraz ugyanis a füves borításon alig rendelkezik rutinnal, karrierje során összesen két hivatalos ATP-meccse van ezen a borításon. 

(Mind a kettőt 2020-ban Wimbledonban játszotta, a második fordulóban Medvedev ellen mindössze hét játékot tudott összekaparni).Csütörtökön egy bemutatótorna keretén belül pályára lépett az amerikai Francis Tiafoe ellen, de sok köszönet nem volt benne, hiszen az amerikai 78 perc alatt 6-4 6-2-re elpáholta az ifjú csillagot. Bár ez csak egy bemutatómérkőzés volt, nagyjából körbeírja, mennyire is versenyképes füvön Alcaraz.  

A pénteki sorsoláson az is kiderült, hogy az ötödik helyen kiemelt spanyol Novak Djokovics ágára került, így a negyeddöntőben elvileg összejöhetne egy Alcaraz-Djokovics rangadó is, de alighanem ez a párosítás nem a szerb teniszezőn fog múlni. 

A fentiek ellenére mégis Alcaraz a 4. legnagyobb esélyes a fogadóirodáknál. Szakmailag ez teljesen indokolatlannak tűnik, nincs meg sem a rutin, sem a forma erre a borításra, így sokkal valószínűbb, hogy ez a 9-10 szeres szorzó már Alcaraz nevének illetve az őt körüllengő hype-nek tudható be. 

A spanyol nem játszott egyetlen felvezető füves tornán sem, ráadásul volt egy könyöksérülése is, ami a szervagémek fontossága miatt további kérdéseket fogalmaz meg. Személy szerint én is azok közé tartozom, akik szeretik nézni Alcaraz játékát és óriási potenciált látok benne, de ezzel együtt árva petákot nem tennék a végső sikerére Wimbledonban, főleg nem ilyen szorzón, amiből erősen hiányzik bizony az érték. Ha viszont nyerő és value tippeket keres valaki a wimbledoni torna ideje alatt, akkor érdemes megnéznie ezt az ajánlatot

{"headTitle":"Wimbledon 2022 ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Carlos Alcaraz nyeri a tornát ","odds":"9.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Carlos Alcaraz 2022-ben nyer egy Grand Slamet ","odds":"5.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}