Darts

3+1 tipp a Dutch Darts Masters nyitónapjára

Természetesen ezen a hétvégén sem maradunk darts nélkül, jön a Dutch Darts Masters, ami a World Series of Darts harmadik állomása. New Yorkban Michael Smith, míg Koppenhágában Dimitri Van den Bergh emelhette magasba a trófeát, vajon kinek hoz szerencsét az amszterdami helyszín?

Miután a mezőnyt a PDC-sztárok mellett hazai dartsosok alkotják, így a Dutch Darts Masters táblája brutálisan erős, hiszen az a nyolc holland dartsos kapott lehetőséget, aki május 31-én a legjobban állt a világranglistán. Így például láthatjuk Danny Noppertet vagy éppen Dirk van Duijvenbode-t, akik egyébként nemrégiben képviselték hazájukat a csapat-világbajnokságon. 

A pénteki játéknap programja.
 


Kíváncsian várjuk, hogy James Wade milyen formát mutat Amszterdamban, az egészségügyi problémája óta ugyanis nem tudja a topjátékát nyújtani. Persze vannak jó pillanatai, de szinte folyamatosan 90 alatti körátlagokat dob, ami vagy elég a győzelemhez vagy nem. Bár úgy tűnt, hogy Frankfurtban világbajnok párost alkothat Michael Smith-szel, ám az ausztrálokba csúnyán beletört a bicskájuk. Csalódott is volt Wade, akinek ezen a versenyen sem igazán sült a keze. 

Ami De Zwaant illeti, tudjuk jól, hogy egy pokolian tehetséges játékos, ám egy ideje megrekedt a fejlődésben és nem tud kiemelkedő eredményeket elérni. Ettől függetlenül egy 90 alatt dobó Wade ellen akár még lehet is esélye, bár mi inkább a 180-akra megyünk rá, amiben De Zwaan igazán nagy királynak számít. 

 


Rögtön Wade-ék után jön Gerwyn Price és Vincent van der Voort mérkőzése, ami akár egy kiélezett küzdelmet is hozhat, hiszen a rutinos holland bármikor elő tud húzni egy igazán minőségi játékot. Mindketten olyan tempóban dobnak, ami feküdhet a másiknak, Price pedig lubickol az olyan hangulatban, amikor az ellenfelét élteti a közönség. 

Legutóbb Frankfurtban játszott hazai dartsos ellen és tudjuk annak mi lett a vége...Martin Schindleren úgy gázolt át, hogy közel volt egy új televíziós csúcshoz. Végül szégyen szemre csak 117.88-as körátlagot dobott...

Price Schindler ellen kifogta a nagy halat, de előtte volt 120-as kiszállója, illetve még az azt megelőző meccsén Mensur Suljovic ellen rögtön egy bravúros 156-os kiszállóval nyitotta a meccset. A walesi ezekben a kiszállókban tényleg zseniális és Vincent képes úgy kezdeni, hogy kihozza Price-ból már az első legben az "állatot". Persze, nekünk az is tökéletes, ha a holland száll ki az első legben 99.5-nél magasabb pontértékről. 
 


A műtétet követően nem adott sok pihenőt magának Michael van Gerwen, már Amszterdamban visszatér. Nagy kérdés, hogy milyen formát mutat majd, az egyik Twitter-bejegyzése alapján a műtét nagyon jól sikerült és már dobott is az elmúlt napokban. 

Noppert viszont az a játékos, aki az elmúlt nyolc hónapban többször is borsot tudott törni világbajnok honfitársa orra alá. Most sem valószínű, hogy könnyen adja majd a bőrét és ha Van Gerwen nem lesz csúcsformában a rövidke kihagyást követően, akkor itt bizony borulhat a papírforma. 
 


Nem lehet nyugodt Peter Wright sem, aki mostanság nem nyújt valami meggyőző formát. Múlt héten Frankfurtban sem villogott, miután mindkét egyéni mérkőzését elveszítette. Dirk van Duijvenbode viszont jól dobott a csapat-világbajnokságon, főleg az első egyéni meccsén, amit 110-es körátlaggal hozott le. Persze nála erősen benne van a hullámzás, de a versenyek elején általában jól megy neki a szekér. Ha Wright nem tud váltani, akkor ismét korán búcsúzhat...

{"headTitle":"Dutch Darts Masters, 1. játéknap","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-06-24 20:05","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"De Zwaan 180-as dobásai 2.5 felett","odds":"2.02","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Price-Van der Voort: 1. leg legmagasabb kiszálló 99.5 felett","odds":"8.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Noppert nyer","odds":"2.30","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Duijvenbode nyer","odds":"2.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
unibet