Sportfogadás Suli

3 tuti biztos jel, hogy csaló oldalnak akarsz fizetni

  • Logibet

Ne hagyd, hogy becsapjanak és átverjenek! Segítünk, hogy te is leleplezhesd a csaló oldalakat.

A sportfogadás és a szerencsejáték-ipar rohamos fejlődésével együtt azok száma is megnövekedett, akik úgy szeretnének meggazdagodni, hogy másoknak ígérnek gyors és biztos profitot. Hiába van rengeteg tehetséges és már bizonyított tippmester a piacon, akikkel valóban lehet pénzt nyerni, a szektort még így is a csalók és az átverős oldalak uralják.

Laikusként ráadásul különösen nagy veszélynek van kitéve az ember, hiszen ha az egyik helyen kiterített 20 ezresek és luxuskocsikban pózoló embereket lát valaki, a másikon pedig szimplán csak azt olvassa, hogy így 10% ROI, úgy nagy profit, akkor valószínűleg előbbi lesz a meggyőzőbb, vagy legalábbis a látványosabb. Ebben a cikkben bemutatunk néhány olyan jelet, amelyet mindenképpen vegyél figyelembe, mielőtt bárhova is befizetsz.

 

Nincs nyilvános, ellenőrizhető statisztika

Ez talán a legfontosabb, sokkal beszédesebb tud lenni bármilyen szelvényfotónál, ígéretnél vagy egyéb, nem leellenőrizhető állításnál. Tulajdonképpen alapigazságnak tekinthetjük, hogy az interneten elérhető tippadó szolgáltatások többsége nem korrekt, nem őszinte és nem hiteles. Ennek pedig nagyon egyértelmű jele az, ha a jól csengő számokat sehol sem tudod visszakövetni.

Félreértések elkerülése végett, a könnyen manipulálható excel táblázatok és az oda random beírt számok nem ellenőrizhető statisztikák.

Több nemzetközi oldalon és a Logibeten is elérhető a teljes letölthető tipptörténet egy tippmesterhez, ez pedig garancia arra, hogy az előfizető valós számokért, valós statisztikákért és valós tudásért fizet elő.

Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy nem minden exceles statisztika hazugság, hiszen vannak olyan korrekt tippadó platformok, ahol nincs mondjuk olyan jól kiépített rendszer, mint a Logibeten, ugyanakkor szó sincs manipulációról. Csupán ezeket nem könnyű sem megtalálni, sem kipróbálni, ráadásul ha 10-ből 8-szor rosszul járt valaki a csaló oldalakkal, nem biztos, hogy megadja a 9-10. felületnek is az esélyt.

 

Eltűnő kommentek, nincsenek visszajelzések, nincs leinformálhatóság

Manapság már Facebook-accountokat gyártani és azzal telespamelni egy postot, nem egy nagy dolog. Attól persze, mert 30 nick leírja, hogy milyen sokat nyert adott szolgáltatással, oldallal, annak még nem lehet sajnos hinni. 

Nehéz sajnos ellenőrizni a visszajelzést adókat, mindenesetre lehetnek megbízható források, illetve vészjósló jelek. Ilyenek a postok (akár Facebook, akár cikk, akár más verzió) alatt eltűnő hozzászólások, különösen azok, amelyek kritikai hangvételűek. Az építő, segítő kritika törlése mindig jel arra, hogy valami baj van. Ide persze nem szabad érteni a szándékosan trollkodó, gyűlölködő, inkorrekt hozzászólásokat, mert azok mindenhol vannak, és ezeket valóban moderálni is kell, mert megtévesztő képet mutathatnak valamiről, ami egyébként jó.

Kaszálj a legjobb tenisztippekkel július végéig egyedülállóan alacsony áron!

A Logibet erre igen nagy hangsúlyt fektetett, hiszen egy zárt, kizárólag az előfizetőknek fenntartott Discord-szobát hozott létre, ahol a tagok megoszthatják egymással gondolataikat. Mindemellett a Discord-szerveren több szoba is foglalkozik logibetes tartalommal, ahol az előfizetők bárkivel megoszthatják gondolataikat, érzéseiket a szolgáltatással kapcsolatosan. Mindemellett rendszeresen készítünk interjúkat előfizetőkkel, illetve küldenek ki kérdőívet, ahol mindig hangsúlyos szerepet kapnak a fejlesztendő területek.

 

Olyan dolgokkal reklámozzák magukat, amelyekről egy rutinos fogadó tudja, hogy nevetséges

Arra a szintre már-már le sem merészkedünk, hogy valaki 20 ezresekkel villog egy BMW előtt, drága karórákkal és csinos hölgyekkel, mert az már tényleg a legalja. Erről a szintről valószínűleg mindenki tudja, hogy felesleges pózolás és hitegetés valami felé, amit reálisan aligha érsz majd el.

Ennél sokkal érdekesebb jel a találati aránnyal való haknizás. Aki egy kicsit is rutinosabb fogadónak számít, azt már nem lehet meggyőzni azzal, hogy "itt a tippek 80%-a nyer", de persze fontos kiemelni ezt, hiszen a kevésbé rutinos fogadókat vagy kezdő játékosokat még át lehet verni ilyen marketingszövegekkel.

Erre mindig a legjobb példa az, hogy megerőltetés nélkül tudunk csinálni 90%-ban nyerő tippekről olyan statisztikát, ami vesztes, ugyanakkor léteznek 10-15%-os találati aránnyal is nyerő fogadók.

A találati arány önmagában egy jelentéktelen statisztika, amennyiben maximálisan hiteles és megbízható felületről van szó, annyit árul el maximum, hogy a tippmester mennyire kiegyensúlyozott. Egy magas átlagszorzóval dolgozó fogadó (mondjuk lóversenyes, agárversenyes vagy magas szorzókat preferáló) esetében teljesen életszerű, hogy minden 8-10. tippje nyer csak, mindez viszont kiemelkedő eredményességgel.

Ennek az ellenoldala is elképzelhető, melyet éppen a fenti példa támaszt alá. De igazság szerint még csak arról sem beszélhetünk, hogy ha valaki kiírja, hogy 90%-ban nyertes tippeket hoz, akkor valójában veszít, sokkal inkább arról, hogy annyira amatőr a sportfogadásban, hogy ilyen statisztikával próbálja magát eladni.

Ha viszont valóban egy megbízható statisztikáról van szó, akkor érdemes a számok mögé nézni, erre pedig a Logibet vezető tippmestere, Ryan Fawcett a jó példa. A kanadai teniszguru közel 80%-os találati aránnyal dolgozik, mindezt persze az átlagosnál alacsonyabb, 1.50 körüli átlagszorzóval teszi. Ez kiemelkedő statisztika és itt valóban fontos kiemelni a 80%-ot, hiszen ez mutatja, amennyiben lemarad valaki 1-2 tippről még nem beszélhetünk arról, hogy az egész havi profit elúszott neki.

 

Hogyan kerüld el ezeket a csaló oldalakat?

 

A puding próbája az evés, így elsődlegesen valamilyen formában nem árt, ha kipróbálod az adott szolgáltatást. Megismerkedhetsz vele, hogy milyen tippeket kapsz, milyen formában, azok mennyire játszhatóak, milyen fogadóirodánál teheted meg, satöbbi. Ha egy szolgáltatás arra sem veszi a fáradtságot, hogy ingyenesen betekintést nyújtson a munkásságába, akkor azzal nem érdemes foglalkoznod.

Mindemellett kiemelten fontos az első pontra való figyelem. Csak annyit látsz, hogy XY tippmester egy hónap alatt 200 tippből elért 15% ROI-t? Menekülj... Egy excel táblázatot csinálni általános iskolai számtechtudást igényel csupán, így amit ott olvasol, nagyon kevés esetben fedi majd a valóságot. Hangsúlyozzuk, mi is ismerünk ilyen alapon működő, a végletekig korrekt és megbízható felületet, de a túlnyomó többséget a másik oldal képviseli.

 

Ha tehát szeretnél megbízható oldalon előfizetni és onnan tippeket kapni, ezeket a tanácsokat fogadd meg:

 

  • Kérj betekintést a tippekbe, hogy ingyenesen megjátszhass, kipróbálhass párat.
     
  • Ellenőrizd, hogy a statisztikák valósak, van tipptörténet, minden egyes egységnyi profitot vissza tudsz-e követni.
     
  • Legyen az adott felület leinformálható akár egy oldalon, akár az előfizetőktől. Tudj kérdezni úgy, hogy nem az érdekeltektől vagy kamuprofiloktól kapsz választ.
     
  • Ismerd fel, melyek azok a jelek, amelyek túl szépek, hogy igazak legyenek és ne akarj hirtelen meggazdagodni a sportfogadásból.

 

Próbálj ki egy korrekt szolgáltatást, próbáld ki a Logibetet!