Úszás

Éremért megy a férfi váltónk, magyar párharc háton

  • Cipolla

A magyar éremesélyt a 4*200 méteres váltó hozhatja el csütörtök este, de 200 háton két döntősünk is van a fiúknál.

A tegnapi csendesebb nap után ma ismét felrobbanhat a Duna Aréna, miután Milák Kristóf 100 méteres pillangóúszáson elődöntőzik a nap elején. Miután Caleb Dressel visszalépett, így az első számú favoritja a számnak Kristóf, de egyelőre csak a döntőbe jutás a tét, valamint, hogy ne lője el az összes puskaporát, hiszen este a 4*200 méteres gyorsváltónk éremért száll harcba. Öt aranyat osztanak ki ma délután, mi pedig a 200 méter hátúszással foglalkozunk.

Azzal a 200 méter háttal, amire nem kis meglepetésre két magyar is kvalifikálni tudott. Telegdy Ádám az olimpiai ötödik helyezése után már-már kötelező feladatként tudhatja le a döntőbe kerülést, de Kovács Benedek Bendegúz meglepetésre van a legjobbak között. Kovács az elődöntőt tűzte ki magának, mint elérendő célt a leghosszabb hátúszó számban, amit sikerült megfejelnie, miután egyéni csúcsot úszva 1:57.12-vel bejutott a döntőbe. Kovács már a 100 méteren is bemutatkozott, de nem jutott a délután programba, az egyéni csúcsától bő 3 tizeddel elmaradva. A 100 m illetve a 200 m másfajta terhelést igényel, de fiatal versenyzőként nála még nincs teljesen leépítve a 100 méter, mint Ádámnál. Ennek ellenére reálisan van esélye bemenni 1:57 alá is, amivel alighanem még úgy is nagyon boldog lenne, ha csak a nyolcadik helyre lenne elég.

Telegdy hatodik idővel jutott a döntőbe, nem volt teljesen elégedett az úszásával, a fordulókban, valamint a kidelfinezésben is maradtak tizedek elmondása alapján.

Ha ezt mára összerakja megközelítheti az egyéni csúcsát, de a nagy álma, hogy Bernek Pétertől elvegye az országos csúcsot, ami 1:55.38. Komoly javulás lenne, annyira nem is tűnik reálisnak a jelenlegi formájában, de a következő időszakban is ez az idő fogja hajtani Ádámot. 

A mezőnyből abszolút kiemelkedik Ryan Murphy, a győzelmére mindössze 1.12-es szorzót kínálnak a fogadóirodák. A dobogóhoz alighanem óriási szerencse kéne a magyaroktól, reálisan a két brit (Brodie Williams, Luke Greenbank) valamint Shaine Casas küzdhet a dobogó másik két helyéért. 

Mire fogadjunk?

Mi látunk potenciált Telegdy Ádámban, biztos, hogy maradt még az úszásában és bízunk benne, hogy az egyéni csúcsa környékén, esetleg azt megdöntve is tud úszni. Ebben az esetben pedig nem lehet kérdés, hogy ő lesz a jobbik magyar, valamint ez elég lehet a tavalyi Eb-bronzérmes Roman Mityukov ellen is, aki ugyan Budapesten meg tudta lepni Ádámot, de a fő versenyen az olimpián a magyar srác visszavágott. Szerintünk most is meg tudja fogni a svájcit, így bízunk benne, hogy mindkettejüket meg tudja verni Telegdy.

{"headTitle":"Férfi 200 m hátúszás","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-06-23 19:01","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Telegdy Ádám - Kovács Benedek Bendegúz: Telegdy","odds":"1.63","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Telegdy Ádám - Roman Mityukov: Telegdy","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
22bet