Férfi kézi BL

A Barcát és a Veszprémet is favorizáljuk - óvatos kombi a döntő napra

Barcelona - Kielce döntőt és Veszprém - Kiel bronzmeccset rendeznek vasárnap a kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében.

Barcelona - Kielce 

A fogadóirodák szombati szorzói alapján ez a párosítás volt a valószínűbb a döntőre, hiszen a Barcelona a THW Kiel, a Kielce pedig a Veszprém ellen számított esélyesebbnek. Bár mindkét továbbjutó csapatnak voltak nehézségei az elődöntők során, végül megérdemelten jutottak be a fináléba. A Barcelona ezzel megadta az esélyt magának a címvédésre, míg a Kielce 2016 után jutott ismét be a döntőbe. 

A döntő esélyese a Barca, a katalánok sikerére 1.60 körüli szorzókat kínálnak a bukmékerek, a Kielce győzelme pedig hármas szorzó felett fogadható. 

Érdekesség ugyanakkor, hogy a Barcelona szezonbeli három vereségéből kettő a lengyel bajnoknak köszönhető, a csoportkörben ugyanis hazai pályán és idegenben is két góllal nyerni tudott Talant Dujsebajev együttese. 

Az biztos, hogy mentálisa ez a Kielce nagyon erős, ráadásul nagyon kompakt csapata van, ugyanakkor a Barcelona kerete egyértelműen erősebb és mélyebb is. Ez utóbbi azért fontos, mert itt két nap alatt kell kétszer nagyon jól játszani, ez pedig szerintünk az esélyesebb gránátvörös-kékek felé billenti a mérleg nyelvét. 

Kiel - Veszprém 

A kölni bronzmérkőzések rendre két nagyon csalódott csapat csatájáról szólnak. Nem vitás, hogy most is ez a helyzet, de minden bizonnyal a németek sokkal inkább le vannak törve. A Barcelona elleni vereség után (34-30) a zebrákat irányító Filip Jichá azt nyilatkozta, hogy szerinte nem kéne lejátszani ezt a meccset, mert valójában ez a két csapat már kiesett a BL-ből. Szokatlanul őszinte, ugyanakkor pikírt megnyilvánulás volt ez, ami azért előrevetíti, hogy motivációban a Veszprém ellenfele fölé nőhet. 

A keretek mélysége itt inkább a Kiel sérülése végett is a magyar csapat felé húznak, ráadásul a veszprémiek számára azért egy bronzéremnek sokkal komolyabb presztízzsel bír, mint a Kiel számára. A Veszprém két éve simán elbukta a bronzmeccset a PSG-vel szemben, de 5 éve pedig elég simán leverte az esélyesebb Barcelonát a 3. helyért. A mostani meccset mi inkább ahhoz a találkozóhoz hasonlítanánk inkább, szerintünk a Veszprém motiváltabb lehet ellenfelénél, ez pedig akár győzelmet is jelenthet. 


A vasárnapi napra egy kettes kötéssel próbálkozunk meg, amelynek értelmében nyeretjük a Barcát - levédve a döntetlent - és megtámogatjuk a Veszprémet egy kisebb hendivel, amelynek értelmében maximum két gólos vereséget szenvedhet. 

{"headTitle":"Bajnokok Ligája, Final Four ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-06-19 15:15","footerTitle":"A kettes kombi eredő szorzója 1.84 ","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Barcelona (nincs fogadás döntetlenre) ","odds":"1.42","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Veszprém +3 (3 esélyes hendikep) ","odds":"1.30","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}