Nemzetközi foci

Ez a 10 legjobb védekező középpályás a világon, egyetértesz?

A cikkben listázott játékosok posztja nem éppen a leglátványosabb, ám az egyik legfontosabb, lássuk hát a top 10-et.

A nagy klubok, vagy patinás válogatottak kapcsán elsőre jellemzően a csatár, vagy más támadó játékosok neve ugrik be, aztán a védelem oszlopos tagjai, vagy a gyakran csapatkapitányi posztot is betöltő kapusok, de a védekező középpályások továbbra sem kapnak elég figyelmet. Ez a poszt a legalulértékeltebb, ami azért is érdekes, mert a mai fociban egyben talán a legfontosabb is és ez igényli a legösszetettebb képzettséget.

Ezeknek a játékosoknak nem csak a védekező feladatokban kell nagyot alkotniuk, hanem össze kell kötniük a hátsó és első alakzatokat és persze besegíteni a támadásokban is, na, de ez a cikk most nem arra hivatott, hogy ezt részletesebben kitárgyaljuk. Nézzük hát, hogy a neves, szinte minden futballszerető által ismert patinás magazin, a FourFourTwo listáját az aktív VKP (DM - defensive midfielder) játékosok tekintetében.

Amint azt alább is láthatjuk, a Premier League adja a legtöbb játékost ebben a felsorolásban, szám szerint négyet, az országok tekintetében pedig Anglia vezet két spílerrel. Ez a keddi angol-magyar tekintetében kissé viccesen hathat, szívesebben látnánk a listán Schäfer Andrást, vagy Nagy Ádit, de ki tudja, a jövőben még visszaköszönhetnek honfitársaink a hasonló összevetésekben. Az első helyet amúgy Kanté szerezte meg annak ellenére, hogy nem futott olyan erős idényt, de a neves magazin szerint továbbra is a világ legjobb 6-osa.

Szerinted ki hiányzik az alábbi listáról?

 

 

 

 

10. Sergio Busquets (Barcelona és Spanyolország),

9. Jude Bellingham (Borussia Dortmund és Anglia)

8. Marcelo Brozovic (Inter Milan és Horvátország)

7. Marco Verratti (PSG és Olaszország)

6. Joshua Kimmich (Bayern München és Németország)

5. Rodri (Manchester City és Spanyolország)

4. Declan Rice (West Ham és Anglia)

3. Fabinho (Liverpool és Brazília)

2. Casemiro (Real Madrid és Brazília)

1. Kanté (Chelsea és Franciaország)