Foci-vb 2022

Elkel az utolsó vb-hely - tipp a Costa Rica-Új-Zéland meccsre

  • varin

Ahogyan hétfőn, ezúttal is az amerikai együttes a favorit a pótselejtezőben. Lesz meglepetés?

Ausztrália hétfő esti győzelmével 31 csapat kiléte már biztos a 2022-es labdarúgó-világbajnokságon, így csupán egy hely maradt kiadó. Vajon Costa Rica vagy Új-Zéland csatlakozik az E-csoportba és találkozhat Spanyolországgal, Németországgal és Japánnal?

3774170

Ha Peru és Ausztrália esetében azt írtuk, nehézkes belőni a két csapat valós erejét, nos ez Új-Zéland esetében hatványozottan igaz. Az óceániai térség selejtezőjét egyébként is több visszalépő csapattal rendezték meg, ráadásul Katarban, így Danny Hay csapatának öt győzelme és 18-1-es gólkülönbsége azért óvatosan kezelendő. Az viszont nem, hogy Új-Zélandnak van igazán jó és ismert játékosa Chris Wood személyében, aki a Newcastle United támadója és soha, senki nem szerzett nála több gólt az All Whites csapatában.

Az óceániai csapat egyébként története harmadik világbajnokságára készül, a 2010-es megmérettetésen pedig azzal írta be magukat a történelemkönyvekbe, hogy vereség nélkül eset ki a csoportkörből. Az Olaszország, Szlovákia és Paraguay elleni remi nem kis teljesítmény volt, ám azóta is kitartóan várnak a helyiek egy újabb vb-szereplésre.

Új-Zéland 2018-ban Peru ellen esett ki a pótselejtezők során, ahol a dél-amerikai csapat 2-0-s összesítéssel jutott ki a tornára.

 

Noha a keretek értéke alapján Új-Zéland elvileg az erősebb gárda, azért a közép-amerikai együttesnél találjuk az ismertebb neveket. Joel Campbell, Bryan Ruíz, Celso Borges, Bryan Oviedo vagy éppen a kerethez néhány napja csatlakozó Keylor Navas neve azért nem cseng rosszul, ekképpen pedig egyértelmű, miért is Costa Rica kapta az alacsonyabb oddsot.

Luis Fernando Suárez legénysége remek formában fejezte be a vb-selejtezőket, hiszen utolsó hét meccsén 19 pontot szerzett, a skalpok között pedig Kanada és az Egyesült Államok is ott volt.

Costa Rica védelme kiváló, 14 meccsen 8 bekapott gól áll a csapat neve mellett és a selejtezők alatt 4 overre jutott 10 under, egyedül az amerikaiak tudtak kettőt lőni a közép-amerikai csapatnak. Ugyanakkor azt ne felejtsük el, hogy Új-Zéland lejátszott már hat meccset Katarban, ami egyértelműen súlyos érv lehet a javukra.

Ezúttal egy speciális piacon tippeltünk, ez pedig a szögletes. Costa Rica a vb-selejtezők alatt is csupán 4-es átlagot produkált, márpedig ott azért volt jó pár olyan csapat, amely gyengébb, mint Új-Zéland. Kevés sarokrúgást várunk és óvatos futballt a két, egymás számára ismeretlen csapat között, így a két underes ötletet mixeljük össze. De azért nem zárjuk ki teljesen, hogy hétfőhöz hasonlóan itt is borul a papírforma...

{"headTitle":"Costa Rica-Új-Zéland","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-06-14 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bet Builder: Costa Rica 6 szöglet alatt + 4 gól alatt","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

>>> Foci-vb 2022 hírek, tippek, eredmények itt<<<

[3774170] 2022-06-14 20:00:00 Costa Rica - Új-Zélandx;