Férfi kézi

Ezt várjuk a Veszprém-Szeged döntő második felvonásától

Nem nyerni jár Veszprémbe a Pick-Szeged, márpedig ha nem győz szombaton, elbukja a bajnoki döntőt.

A bajnoki finálé első felvonását június 3-án rendezték a Pick Arénában: a Telekom Veszprém a hét gólig jutó Omar Yahia vezérletével és a remek napot kifogó Rodrigo Corrales bravúrjainak köszönhetően 29-28-ra nyerni tudott Szegeden. Az egygólos előny azt is jelenti, hogy a Veszprémnek már egy döntetlen is elég lehet hazai környezetben a bajnoki címhez, másképp fordítva a Szegednek mindenképpen nyernie kell ahhoz, hogy megvédhessen a címét. 

Bár a Szeged a címvédője a magyar bajnokságnak, ez a szezon egyelőre a Veszprémről szól. Momir Ilics együttese következő hétvégén a kölni BL Final Fourban is érdekelt lesz, megnyerte már a Magyar Kupát és most kiváló esélyei nyílnak a bajnoki cím visszahódításához is. 

A Szeged ráadásul nem igazán tudott ebben az idényben mint kezdeni az ősi riválissal, hiszen a három egymás elleni meccsükből hármat veszített el. 

"A Szeged meglepett minket egy-két dologgal, játszottak olyan figurákat, amiket korábban nem. Ezekkel már nem tudnak meglepni minket a visszavágón, alaposan felkészültünk minden eshetőségre. Amúgy a döntő mindig ilyen, kevésbé a látványos játék dominál, valószínűleg szombaton is sok kétperces kiállítást osztanak majd ki a játékvezetők, de ha meg tudjuk őrizni az előnyünket, én nem bánom" - fogalmazott a veszprémiek hivatalos honlapjának Andres Nilsson, a bakonyiak svéd beállósa. 

Fotó: pickhandball.hu

Mire érdemes fogadni? 

A két csapat idei mérkőzéseinek eredményei valamint a veszprémi helyszín azt mondatja velünk, hogy a Telekom visszaveszi a magyar trónt a Szegedtől. Ebben a csarnokban szinte lehetetlen vendégként nyerni, megégtek már idén a Szegednél erősebb csapatok is itt, szóval óriási meglepetés volna, ha a Szeged ebből a helyzetből fordítani tudna. 

A Veszprém idén - főleg tavasszal - komplettebb csapatnak tűnik, hajtani fogja a hazai közönség is, remek kapusaival és hihetetlen bő merítési lehetőségeivel be is válthatja a bajnoki reményeket. Szerintünk ez hazai siker lesz és arra is látunk esélyt, hogy a fordulás után lesz több találat. 

{"headTitle":"Veszprém - Szeged ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-06-11 17:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Veszprém nyer ","odds":"1.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Legtöbb pontos félidő - 2. félidő ","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}