Angol foci

Melegítsünk a BL-döntőre egy jó kis Mansfield-Port Vale meccsel!

  • varin

Joggal hihetnénk, hogy egy ilyen fontos meccs unalomba fullad majd. De az érték mégis az overben lehet.

Nem a Bajnokok Ligája döntője a nap egyetlen fináléja, hiszen eldől, melyik gárda jut fel az angol harmadosztályba, vagyis a League 1-ba. A Mansfield és a Port Vale a Wembley-ben esik egymásnak, a meccset pedig amolyan felvezetésként még a tévében is megtekinthetjük, hiszen az Aréna 4 is műsorára tűzi.
3873125

Rögtön kezdjük is egy teljesen érdektelen ténnyel: a Port Vale az egyetlen olyan angol klub, amely nem városáról vagy kerületéről kapta a nevét, hanem kikötőiről. Két hosszú múltra visszatekintő gárdáról beszélhetünk egyébként, amelyek még nem jártak a legfelsőbb osztályban, a sikeresebb esztendők pedig inkább a Stoke-on-Trent-i gárda mögött állnak, hiszen a Port Vale néhány éve még a harmadosztályban szerepelt.

A két csapat közül a simább elődöntőt a Mansfield játszotta, amely 3-1-es összesítéssel ütötte ki a Northamptont, míg a Port Vale büntetőkkel múlta felül a Swindont. Az emlékezetesebb párharcot azonban a PVFC játszotta, hiszen a lefújást követően a northamptoni szurkolók kis híján összeverték a vendégeket - ilyen persze a Wembley-ben aligha fordul majd elő.

Mindkét oldalon elmondták természetesen, hogy cél, hogy a játékosok ne érezzék a stadion és a tét nyomását, csak menjenek ki és élvezzék a futballt. Persze a Mansfieldnél még elővették az "underdog kártyát" is, ami a szorzók alapján egyébként nem állja meg igazán a helyét.

Amellett viszont, hogy Nigel Clough gárdája rendelkezik a szerényebb múlttal, több érv is szól a Sárgák sikere mellett. Ha például a Transfermarkt statisztikáit vesszük alapul, a Mansfield keretnek értéke kb. 2,5-szerese a Port Vale-nek, ráadásul rutinosabb játékosokat is találunk. Nathan Bishop kapus ülhetett már a Manchester United kispadján, de James Perchnek és Matty Longstaffnak is van tapasztalata a legjobbak között a Newcastle United színeiben.

Ami a Port Vale-t illeti, James Wilson neve sok MU-fannak lehet ismerős, a támadó ráadásul 2 góljával vaskos szerepet is vállalt a Swindon elleni sikerben, hiszen rajta kívül más nem talált be a csapatból és még a büntetőjét is értékesítette a szétlövések alkalmával.

Stoke-ban 3-1-re nyert idén a Port Vale, míg Mansfieldben 1-1-re végeztek a felek. Tavaly viszont hiába végzett előrébb a Port Vale, a Mansfield oda-vissza nagyon simán legyőzte a riválisát.

A nagy tét komolyan rányomhatja a bélyegét a meccsre, ugyanakkor azt nem írhatjuk, hogy minden ilyen döntős találkozó unalomba fullad, hiszen bőségesen akadnak overes meccsek még az ikonikus gyepen is. A Mansfield mindemellett igen gólgazdag meccseket játszik és a két csapat utolsó nyolc meccsén is láthattunk 28 találatot. Mindezek azt mondatják velünk, hogy nézzünk be egy biztonságosnak tűnő overre, olyanra, ami például a Mansfield esetében 48 bajnokiból csak 12-szer, míg a Port Vale-nél 15-ször jelentett volna vesztes tippet.

{"headTitle":"Mansfield-Port Vale","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-05-28 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2.0 gól felett","odds":"1.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3873125] 2022-05-28 17:00:00 Mansfield Town - Port Valex;