Tenisz

Van egy dolog, ami miatt Djokovics akár meg is szenvedhet

  • Cesc18
megosztom

A címvédő szerb klasszis szerdán a szlovák Alex Molcannal csap össze a Roland Garros második körében.

Első ránézésre nem tűnik annyira izgalmasnak ez a párosítás, ám miután a szlovák májusban azzal a Marian Vajdával állt össze, aki korábban Novak Djokovics edzője volt, így hozhat ez a mérkőzés érdekes pillanatokat. 

Djokovics és Vajda márciusban jelentették be, hogy második alkalommal is befejezik a közös munkát. Az 57 éves szakember ezt követően rengeteg felkérést kapott - még top 10-es játékos(ok)tól is -, ám honfitársának, Alex Molcannak mondott igen. 

Djokovic pozitívan reagált Vadja közösségi médiában tett bejelentésére az edzői lépésről. – "Sok sikert mindkettőtöknek... kivéve, ha ellenem játszol" – mondta viccesen.

Egy hónapot sem kellett várni az első közös csörtére, ami új szituáció lesz a világelsőnek. 

Soha nem volt Vajda az ellenfél táborában. Amikor ránéztem a sorsolásra, nem volt könnyű, be kell vallanom. Őszintén szólva, ezt most nem várom.

Azt tudni kell, hogy Vajda Djokovics profi karrierjének szinte a legelejétől a szerb mellett volt. 2017 környékén tartottak egy rövid szünetet, ám 2018-ban újra összeállt a párosuk. 

{"headTitle":"Novak Djokovics - Alex Molcan","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-05-25 14:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Djokovics","odds":"1.02","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Molcan","odds":"8.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Ami az esélyeket illeti, a fogadóirodák azért rendesen beárazták a szlovák srácot. Mondjuk Djokovics nem sokat szórakozott az első kanyarban, gyakorlatilag erőt demonstrált Yoshihito Nishioka ellen. Persze a japán éppen ideális ellenfél volt a szerb számára, ezt ki is fejtettük részletesebben a mérkőzés felvezetőjében. 

Molcan már valamivel több fegyverrel rendelkezik és salakon otthonosabban mozog, mint Nishioka. A szlovák egy lyoni döntővel hangolt élete első Garrosára és az első körben a salakos Federico Coriát győzte le négy játszmában. 
 

Mire fogadjunk?


A meccs pikantériáját egyértelműen Vajda személye adja. A szlovák mester azért nagyon-nagyon sok jó tanáccsal láthatja el tanítványát. Ha valaki, akkor ő biztosan tudja a világelső gyenge pontjait. Valószínűleg tehát a taktikával nem lesz gond Molcannál, aztán nagy kérdés, hogy ebből mit tud megvalósítani. Persze abban is biztosak lehetünk, hogy Djokovics extra motiváltan játszik majd és egyetlen labdamenetet sem vesz félvállról. 

Fogadás szempontjából az over felé kacsingatunk, ugyanis a szlovák van annyira ügyes és szívós játékos, hogy egy jó taktikával a zsebében akár egy szettet elcsenjen a címvédőtől. A 29.5 over 1.83-ért fogadható a 22bet-nél. 

{"headTitle":"Novak Djokovics - Alex Molcan","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-05-25 14:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Játékok száma 29.5 felett","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
22bet

 

megosztom