Premier League

Mindent jól csinált a Liverpool, de Guardiola ismét kifogott rajta

  • Cipolla
megosztom

A drámaira sikerült szezonhajrá után értékeljük a mögöttünk hagyott Premier League-szezont liverpooli szempontból.

Egy egészen izgalmasan sikerült vasárnapi Premier League-zárás után eldőlt, hogy nem jön össze a négy trófea az idei évadban a Liverpoolnak. A Ligakupa- és az FA Kupa-siker után ugyanis egy ponttal lemaradt a PL-trófeáról, így a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-döntőn kisebb lesz a nyomás az angolokon. 

Jürgen Klopp meg is jegyezte, hogy ez a "vereség" megfelelő motiváció lesz a szombati döntőre. "Az, hogy ma elvesztettük a bajnoki címet, csak növeli a győzelmi vágyunkat a szombati döntőben."

Pep Guardiola a bajnokságok terén teljesen egyeduralkodó edző. Amennyire szenved a BL-ben a katalán mester, annyira uralja a nemzeti bajnokságokat.

Az elmúlt 14 szezonban tízszer is felülhetett a trónra aktuális csapatával, ráadásul egy szezont ki is hagyott a Bayern Münchenhez csatlakozása előtt.

A Cityvel a mostani volt a negyedik címe, ebből kettőt épp a Liverpool elől orrolt el egy ponttal a csapatával.

Klopp helyzete tehát borzasztóan nehéz, hiszen hiába van egy különleges Liverpool a kezei alatt, eddig csak egy bajnoki cím jött össze, pedig alapesetben jóval többet érdemelt volna ez az együttes. A német menedzser a 2015/16-os szezonban vette át a stafétát a kispadon, azaz lassan hét éve van a Mersey-parton. Az első csonkaszezonját leszámítva mindig a BL-be kormányozta az együttesét, emellett háromszor tudott beleszólni a bajnoki címért folyó harcba, de kétszer is kikapott Guardiola Cityjétől. 

Az igazán érdekes azonban a Vörösök pontszámai ezekben az években. A 99 pontos bajnoki cím mellett van egy 98 pontos második helyük Kloppal, illetve a mostani szezonban 92 egység jött össze.

A 20 csapatos Premier League-ben a fent említett két bajnokságon felül összesen háromszor nem lett volna elég a 92 pont a bajnoki címhez. Kétszer a Chelsea (93, 95) egyszer pedig a City (100) ért el még több pontot a 28 év alatt. Sir Alex Ferguson karrierje során a United egyszer sem gyűjtött össze ennyi pontot!

Ráadásul a következő szezon sem a Vörösöknek áll. A Manchester City egyértelmű esélyese a 2022/23-as évadnak is, így könnyen lehet, hogy újfent egy bravúros teljesítményre lenne szüksége a Vörösökre, ha be szeretnék húzni a bajnoki címet. Pláne, hogy Erling Haaland az Égszínkékeket erősíti a nyártól.

{"headTitle":"Premier League 2022/23 Végső győztes ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Manchester City ","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Liverpool ","odds":"3.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Chelsea ","odds":"17.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Manchester United ","odds":"21.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Tottenham ","odds":"26.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Arsenal ","odds":"51.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Szerinted összejöhet a Liverpoolnak a siker? 

bet365

 

megosztom