Angol foci

Véget ér négy év után a Sunderland szenvedése?

  • varin

Négy szörnyű évet követően ismét a másodosztály kapujában a Fekete Macskák. Sikerül végre osztályt lépni?

Egymást érik majd a következő napokban a döntők a Wembley Stadionban, hiszen az angol alacsonyabb ligák rájátszásainak fináléit az ikonikus gyepen rendezik meg. Elsőként a harmadosztály harmadik feljutója dől el, vagy a Sunderland vagy a Wycombe Wanderers csatlakozik a Wigan Athletichez és Rotherham Unitedhez a Championshipben.

3870065

Ha csak a tabellát nézzük, ez szinte még meglepetés-döntőként is aposztrofálható, hiszen a pozíciók szerint a két underdog jutott tovább a párharcokból, ezt pedig az oddsok is alátámasztják, ugyanis mind a Wycombe, mind a Sunderland kvalifikációja 2 felett volt fogadható. Ugyanakkor ha a Sunderlandet emlegetjük, akkor egy nagy múltú, sokkal jobb sorsra érdemes csapatról beszélünk, amelyet talán még az ősi rivális Newcastle-szurkolók is visszavárnak a Premier League-be, hogy ismét Anglia egyik legpatinásabb derbijének lehessünk szemtanúi.

A Fekete Macskák elmúlt évei viszont sikertelenséggel és kudarccal vannak kikövezve, amelyet lehetne feledtetni egy győztes meccsel. Tavaly a Lincoln City állította meg a Macskákat az elődöntőben, két éve még eddig sem jutottak el, míg három szezonnal ezelőtt a Charlton Athletic verte 2-1-re a piros-fehéreket a Wembley-ben.

Ez tehát már a negyedik szezonja volt az észak-angliai gárdának a harmadosztályban úgy, hogy amikor anno leforgatták a Sunderland 'Til I Die című parádés Netflix-sorozatot, még a PL-kiesést követően volt egyértelmű cél az azonnal visszajutás.

Noha a keretet már nem erősítik igazán ismert játékosok (a veterán Aiden McGeady neve azért még mindig jól cseng), a Sunderlandé így is az egyik legértékesebb játékosanyag, amely közel kétszeresét taksálja, mint az aktuális ellenfélé. Ezt nézve tehát különösen elkeserítő, hogy ismét meg kell izzadnia a feljutásért a gárdának. A forma ugyanakkor nagyon is rendben van, hiszen a februári edzőváltást követően Alex Neil vezetésével 9-7-1 a csapat mérlege, utoljára pedig február 19-én szenvedtek vereséget a Fekete Macskák.

De ejtsünk néhány szót az ellenfélről is. A Wycombe szintén egy tisztességes szériából, 12 veretlen meccsből érkezik, a cél pedig itt is a visszajutás a 2021-es kiesést követően. A Wanderersnek messze nem ismeretlen terep a Wembley, 2020-ban az Oxford Unitedet legyőzve jutottak fel az immáron 10 éve edzősködő Gareth Ainsworth tanítványai.

Idén kétszer találkozott a két csapat, a Sunderland otthon 3-1-re nyert, míg a Wycombe pályáján 3-3 lett a vége.

4 évet követően ismét a kapuban a Sunderland, ezt a ziccert pedig már nem szabad kihagynia a Macskáknak. A forma rendben van, az ellenfél nem rossz ugyan, de verhető, a hangulat pedig minden bizonnyal parádés lesz a Wembley-ben. Mi egy kicsit mixeltük a lehetőségeket és Bet Builderrel építettünk egy kombit, ami tartalmazza, hogy szerintünk a piros-fehérek érnek révbe, illetve azt is, hogy egy döntő révén csak nem lesz barátságos 90 perc a felek között.

{"headTitle":"Wycombe Wanderers-Sunderland","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-05-21 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bet Builder: x2 + 0 gól felett + 2 lap felett","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3870065] 2022-05-21 16:00:00 Sunderland - Wycombe Wanderersx;