Európa Liga

Ésszerű tippekkel támadunk a Frankfurt-Rangers EL-döntőn

  • gb1

A második legrangosabb európai klubfoci sorozat fináléja nem tűnik túl patinásnak, de pont ez adja meg a szépségét.

A 2021/22-es nemzetközi kiírások is a végükhöz közelednek, a döntők sorát pedig az Európa Liga nyitja, amelyben mindenki Lipcse-Barcelona finálét várt, de végül a Frankfurt és a Rangers nézhetnek farkasszemet. A bukik számaiból láthatjuk, hogy a németek az enyhe favoritok, de ki tudja, lehet a döntő is tartogat még egy utolsó nagy meglepetést...

3846466

Csapathírek

 

Mondjuk mi nem így gondoljuk és már az elején lelőjük a poént, hiszen az Eintracht mellett foglalunk állást. Ugyan a Bundesliga-óriás az utóbbi 13 tétmeccséből csak 3-at nyert meg, ezek a sikerek "véletlenül" pont mind az EL-ben estek.

A németek úgy jutottak el a fináléba, hogy egyszer sem égtek meg és idegenben verték a sorozat legnagyobb esélyesének kikiáltott Barcelonát is. 

Persze a Bundesligát a 11. helyen zárni nem volt túl nagy dicsőség és könnyen lehet, hogy az együttesnél első évét töltő Oliver Glasner állását az EL mentette meg. Az utolsó bajnokijukra a legerősebb kezdővel álltak ki, de csak 2-2-t értek el a Mainz ellen, mondjuk ne felejtsük, hogy a 05-ösök nem sokkal korábban a Bayernt verték. A szezon utolsó meccsét Hinteregger, Durm, Ilsanker biztosan kihagyja, da Coste pedig kérdéses. A vendégeknél is vannak fontosabb kihagyók, mint Morelos és Hagi, de Helander és Ofoborh sem bevethetők.


Várható kezdők

Frankfurt: Trapp - Toure, Tuta, Ndicka - Knauff, Sow, Rode (c), Kostic - Lindstrom, Kamada - Borre

Rangers: McGregor - Goldson, Lundtsram, Bassey - Tavernier (c), Jack, Kamara, Barisic - Sakala, Aribo, Kent


A Rangerst teljesen leírni azért hiba lenne, főleg, hogy a Dortmundot és a Lipcsét is kiütötte a sorozatból Giovanni van Bronckhorst legénysége. A bajnokságban idén csak a második hely jött össze, miután a Celtic elhappolta az aranyat, pedig mindössze 38/3 Premiership-meccset veszített a csapat. "Nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk. Nem sok játékosnak adatik meg, hogy európai kupadöntőt játsszon. Ha viszont már itt vagyunk, mindent meg kell tennünk a győzelemért." - mondta a Glasgow 47 éves edzője.

A csapatok útja a döntőig. Forrás: CBS Sports

Tudtad? A Frankfurt egyetlen nagy nemzetközi sikere az 1980-as UEFA-kupa győzelem volt, de a Rangersnek is "csak" egyetlen KEK-trófea díszeleg a vitrinben, amit még 1972-ben hódított el.

 

Mire fogadjunk?

 

A Frankfurt tehát a Bundesligában bukdácsolt, de az EL-ben sziporkázott, az pedig elég bizonyíték erre, hogy a Barcelona mellett a Betis és a West Ham is kikapott ellene hazai pályán. A németek, amint már említettük, úgy jutottak el a döntőig, hogy egy alkalommal sem kaptak ki, míg a Rangers 5 zakóba is belefutott a Sevillába vezető úton. A skótoknak idegenben sem nagyon ment, ahol az utóbbi 3 összecsapásukat elbukták a sorozatban, viszont a BTS a csapat utóbbi 9/7 meccsén zöldült. Amint azt az alábbi táblázatban is láthatjátok, a találkozóra két tippet néztünk ki - a biztonságibbnak tűnő opción úgy lesz legalább két gól a rendes játékidőben, hogy az Eintracht nem kap ki.

{"headTitle":"Eintracht Frankfurt-Glasgow Rangers","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-05-17 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Eintracht Frankfurt vagy X és 1.5 gól felett","odds":"1.78","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Gólok száma több, mint 0.5 félidőnként + Szögletek száma több, mint 5.5 a 2. félidőben","odds":"3.30","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"}]}
[3846466] 2022-05-18 21:00:00 Eintracht Frankfurt - Rangersx;