NB II

Ki-ki meccset játszanak Pintérék - esélyek az utolsó körre

  • varin
Címkék:

Még várunk az oddsokra, de hogy felkészülten fogadhassuk őket, megnéztük a 38. forduló legfontosabb meccseit.

Az OTP Bank Ligát követően hétvégén az NB II is befejeződik, a kérdés pedig a tabella elején gyakorlatilag már biztosra vehető, így csupán az vár eldöntésre, hogy az öt kandidált együttesből melyik három esik ki. A Budaörs távozása gyakorlatilag biztosnak tűnik, míg a Csákvár csak nehezen pottyanhat ki, de azért lássuk, hogyan futunk neki a 38. fordulónak a Merkantil Bank Ligában.

 

 

Budaörs

Bognár György egykori csapatát jövőre a harmadosztályban láthatjuk majd, ez gyakorlatilag készpénznek vehető. A csodához az szükséges, hogy nyerjenek Siófokon legalább öt góllal, amely önmagában is elképzelhetetlen, a Szolnok ne verje a Haldadást, a Békéscsaba-Kerület meccs pedig döntetlen legyen. Már Toldi Gábor szakvezető is úgy nyilatkozott, a cél innentől a tisztességes helytállás, más ugyanis nem maradt.

 

Szolnok

A hatalmas hajrát produkáló Szolnok helyzete még viszonylag egyértelmű, hiszen ha nem nyer, biztosan kiesik, mivel pontszámban beérheti a Békéscsabát, de gólkülönbségben aligha. A kék-fehérek a vegyes őszi szezont produkáló, viszont elsősorban idegenben veszélyes Haladást fogadják, ha pedig nyernek, folytatódhat a matekóra.

Szolnoki siker esetén ugyanis békéscsabai vagy csákvári pontvesztés szükségeltetne a bennmaradáshoz, ami azért nem reménytelen. Busáék tehát elsődlegesen saját küldetésüket kell teljesítsék, utána lehet számolgatni.

 

Csákvár

A Csákvár a legfelső csapat, amely még kieshet, hiszen a 15. Dorogot pontszámban be lehetne elvileg fogni, de a 11 győzelem miatt a dorogiak már biztonságban vannak.

A csákváriak gólkülönbsége a -6-os mutatóval igencsak jó, ugyanakkor egy békéscsabai és szolnoki győzelem a vonal alá lökheti Vaskóékat, és mivel mindkét keleti csapat előtt nyerhető mérkőzés áll, bizony illene legyőzni a szezont parádés formában záró Ajkát. A döntetlen tehát jelen állás szerint jelenthet még kiesést a Csákvárnak.

 

Békéscsaba - III. Kerület

Mivel a két csapat éppen egymás ellen játszik, egy kalap alá vesszük őket, habár nem ugyanaz a szituáció a feleknél. 

A Viharsarokban egyelőre nem vált be az edzőváltás, Schindler Szabolcs elküldése után 4 meccsen 3 pont jött össze a liláknak. Ugyanakkor egy III. Kerület elleni győzelem biztosan bennmaradást ér. A döntetlen is lehet opció Brlázs Gábor csapatának akkor, ha a Szolnok nem nyer.

Pintér Attiláéknál már kicsit nehezebb a forgatókönyv, hiszen önmagában a győzelem nem elég. Ha a Kerület egy igazi bravúrnak számító győzelemmel elhozza a 3 pontot Békéscsabáról, 40 ponttal áll és kiejti ellenfelét. Viszont ha közben a Szolnok nyer és a Csákvár pontot szerez, a 18. helyet nem tudja elkerülni a rutinos keret. Nem árt viszont tudni, hogy Rajcziék idén több meccset nyertek idegenben, mint otthon, jóllehet, az utolsó W még márciusból datálódik.

 

Játék az oddsokkal

 

Mivel a nemzetközi fogadóirodák még nem publikálták a számaikat (a cikk azelőtt született, hogy a magyar állami iroda ezt megtette), így kicsit gondolkodhatunk hangosan. A Siófok-Budaörs meccset 1x2-es piac szempontjából jobb békén hagyni. Azok után, hogy egy laza 5-öst kapott a Vasastól a Budaörs, a Balaton partján már egy motiválatlan csapattal találkozhatunk.

A Szolnok és a Csákvár esetében is várhatóan 1.70-1.90 körüli szorzót kapunk majd, amelynek nyilvánvaló okai vannak. Habár a Csákvár remivel is maradhatna NB II-es, erre mi nem gondolunk a lehetséges forgatókönyvek között, viszont mindkét félnek veszélyes ellenfél lesz a riválisa. Ha a Szolnokra kapunk egy 2.00 feletti szorzót, azt érdemes megfontolni.

Végezetül a ki-ki meccs... Az szinte biztos, hogy a Békéscsaba tekinthető esélyesebbnek, de a lilák érkeznek sokkal rosszabb formában, ráadásul decemberben kikaptak a fővárosi gárdától. Itt bizonyosan 2 felett lesz minden szorzó, mi 2.20 körülre tippelnénk a hazai sikert. Viszont két botrányosan gyenge védelem randevúzik, így a nagy tét ellenére is érdemes lesz gondolkozni az overben, ha pedig irreálisan favorizálják a bukik a Csabát, akkor a "V"-ben lesz a value.

355571