La Liga

Gólból keveset, lapból többet várunk - tippötlet a Betis-Barcelonára

Három komoly rangadót is rendeznek a spanyoloknál a hétvégén, szombat este a Betis-Barcelona csörtével kezdünk.

Bár a Real Madrid már megnyerte a bajnokságot, négy fordulóval a vége előtt még komoly izgalmak vannak a La Liga élmezőnyében, ugyanis a maradék 3 BL-indulást érő helyre még négy csapatnak van abszolút reális esélyese. 

Ebből kettő éppen egymás ellen játszik szombat este, a jelenleg az 5. Betis a 2. pozícióban lévő Barcelonát fogadja. A két gárda között 8 pont a különbség, ilyen szempontból nem hatpontos a meccs, de a Betisnek ez a hétvége egy jó esély, hogy zárkózzon az Atléticóra, hiszen a címvédő a bajnok Real Madridot fogadja majd vasárnap. 

3629436

Csapathírek 

Papíron a Betis természetesen motivált a BL-indulás lehetősége miatt, de ne feledjük, hogy a sevillaiak megszerezték a Copa del Reyt, ezzel pedig elérték a nagy célt a szezonra, hiszen saját városukban tudták ismét elhódítani a kupát. 

Hogy ez mennyire okoz jóllakottságot a csapaton, az bizony a nagy kérdés, ugyanakkor egy Barca elleni hazai találkozó szombat este mindenképpen garantálja a hazai csapat akarását. Manuel Pellegrini nagyjából mindenkire számíthat, Camarasa és Montoya hetek óta maródi, Bellerín viszont ott lehet a keretben. 

A Barcelona utóbbi hetei meglehetősen hektikusra sikeredtek, de az ezüstérmes pozícióban így is sikerült erősödniük, de ez a meccs még nagyon kéne Xaviéknak, hogy nyugodtan fordulhassanak rá az utolsó 3 körre. Hiányzókból viszont bőven akad a katalánoknál: Sergi Roberto, Pedri, Dest és Nico is sérült, Ter Stegen és Piqué pedig kérdőjeles, de inkább arra tippelnénk, hogy ők is pihenőt kapnak. 

[3629436] 2022-05-07 21:00:00 Real Betis - Barcelonax

Mire érdemes fogadni? 

Az Európa Liga-kiesés után a Barcelona érezhetően megroggyant, ami elsősorban a támadójáték haloványságában mutatkozik meg. Pedri kiválásával ismét hiányzik picit a kreativitás Xaviék játékából, az elmúlt négy körben kétszer nem is sikerült gólt szerezni. 

A Betis ellen ez probléma lehet, mert a zöld-fehérek ősszel is nullán tudták tartani a katalánokat, viszont a Getafe ellen ők is nagyon le voltak ülve és gól nélkül maradtak. 

A végeredményre nem mernénk fogadni, de véleményünk szerint a csapatok aktuális formája alapján gólparádéra nem sincs sok kilátás. Viszont a telt ház garantált, ami magával hozhatja a parázs légkört is, és mivel a meccset a jól ismert Lahoz vezeti majd, nem tartjuk kizártnak, hogy lapokból több lesz, mint gólból. 

{"headTitle":"Betis - Barcelona ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-05-07 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Összesített gólok 5 alatt + büntetőlapok 3 felett ","odds":"1.86","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3629436] 2022-05-07 21:00:00 Real Betis - Barcelonax;