Serie A

Fifikás tippet építettünk a hatpontos rangadóra

  • varin

Elmaradt mérkőzést pótolnak a 20. fordulóból, ahol két újonc csap össze egymással Salernóban.

Néhány héttel ezelőtt egy tét nélküli lötyögésre gondolhattunk csupán, ha a Salernitana-Venezia meccsről beszélünk, amely maximum annyi téttel bír, hogy melyik csapat nem lesz utolsó a Serie A-ban. Ám mint arról a keddi cikkünkben is beszámoltunk, a Salernitana a 4 meccsen szerzett 10 pontjának köszönhetően nemhogy életben tartott a reményeit, saját kezébe helyezte azt. Viszont a Veneziát nagyon-nagyon meg kell verniük...

3657208

Ha ugyanis ezt nem teszik meg, akkor a Cagliarit kell hazai pályán, az pedig egy fokkal nehezebb feladat, még úgy is, hogy Mazzarriék formája botrányos. Davide Nicola együttese úgy matekozhat, hogy 4 pont kell a következő két meccsen, ekkor ugyanis úgy várhatnák pontelőnyben az utolsó két kört, hogy a szárdoknak van még egy majdnem biztos veresége az Inter ellen.

"Imádom ezeket a srácokat! Azt az elszántságot és áldozatot, amit a labdarúgásba beletesznek, szinte hihetetlen. Eljöttünk Bergamóba és egy kiváló csapat ellen sikerült pontot szereznünk. Kár a hajrábeli gólért, de ha őszinte akarok lenni, reális eredmény az x, csak sajnálom, hogy nem sikerült rárúgnunk a második gólt. Mostantól a csütörtöki meccsen dolgozunk, az is egy fontos 90 perc lesz" - nyilatkozta a bergamói 1-1-et követően Davide Nicola.

A trénert természetesen arról is kérdezték, hogyan éli meg a csapat a semmiből jött remek formát és azt, hogy már van esélye a bennmaradásra. "Nem kell ezzel foglalkoznunk igazán, mert annyi történik, hogy végre kijön az a teljesítmény és eredmény, amelyért annyit dolgoztunk hónapok óta. Úgy kell játszanunk csütörtökön a Venezia ellen, ahogyan az elmúlt időszakban és biztos vagyok benne, hogy a szenzációs szurkolótáborunk átsegít minket a nehéz pillanatokon" - mondta a tréner.

Abban kár is kételkedni, hogy frenetikus hangulat és őrült módon lelkes hazai csapatot látunk majd, de azt se feledjük, ez egy olyan 90 perc lesz, ahol a szezon során először igazán teher lesz Ribéryék vállán és esélyesként, győzelmi kényszerben lépnek rá az Arechi Stadion gyepére.

A Venezia persze kedves ellenfélnek számíthat, hiszen a másik újonc 9 vereségből érkezik, idén a Salerno Velencében is nyerni tudott, ráadásul tavaly is oda-vissza a vörösök bizonyultak jobbnak.

Ami a vendégeket illeti, a deficit 6 egység, tehát számukra is van még esély, ráadásul találkoznak még a Bolognával és a Cagliarival is, tehát itt is a saját kezében van az együttes sorsa - 12 ponttal valószínűleg túlélné Andrea Soncin gárdája, ám erre semmi nem mutat jelenleg egy olyan gárdánál, amely 810 perce nem szerzett pontot, gólkülönbsége pedig 5-19.

Adott tehát egy meccs, ahol mindkét csapatnak muszáj győznie, és nyilván ezek azok a meccsek, ahol a lapokra fogadók elégedetten csettinthetnek. A két csapat első találkozóján láttunk is 8 sárgát, de azért a fogadóirodák által kínált 6.0-s line nem alacsony.

Ha tényleg mindkét csapat győzelemre játszik majd, akkor talán kevésbé szól majd a kártyákról a meccs, különösen az első félidőben. Tippünkben így kombináljuk azt, hogy várhatóan Mariani játékvezetőnek inkább a 2. félidőben lesz dolga, mégpedig talán azért, mert a Salernitana őrzi a vezető pozícióját. Emellett azt sem várjuk, hogy bármelyik fél nekimegy a másiknak, hiába a győzelmi kényszer, így a gólokat is a fordulás utánra saccoljuk.

{"headTitle":"Salernitana-Venezia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-05-05 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2. félidőben esik több gól","odds":"2.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Bet Builder: 1. félidő 4 lap alatt + 2. félidő 2 lap felett + Salernitana 1 lap felett","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3657208] 2022-05-05 18:00:00 Salernitana - Veneziax;