Serie A

Két, győzelmi kényszerben játszó csapat meccséből mi sül ki?

  • varin

Az Inter hozta a kötelezőjét, a Milannak sincs más lehetősége, mint nyerni a másik római csapat ellen.

Milánó-Róma: 1-0 - legalábbis a szombati találkozón az Inter hazai pályán simán legyőzte José Mourinhóékat, ezzel győzelmi kényszert pakolva a Lazióval randevúzó Milanra is. A Rossonerik abban a tudatban léphetnek pályára, hogy ha nem nyernek a Sasok ellen, a Scudetto igencsak eltávolodhat, amennyiben hozza az elmaradt találkozóját a Bolognával szemben a vetélytárs, ezáltal pedig a döntetlen Kessiééknek egyáltalán nem opció.

3657288

Stefano Pioli fiai nagyjából a szokásos faktorban reménykedhetnek, ez pedig a védelem stabilitása. Ha az Inter elleni kupacsatát kivesszük a képletből, a milánói gárda majdnem napra pontosan 2 hónapja egyetlen gólt sem kapott, ám természetesen a városi rivális ellen bekapott hármas jelzésértékű lehet. A komolyabb csapatok közül csak a Napolit, illetve egyszer az Intert nullázták le Kaluluék, ám a Stadio Olimpicóban, a liga második legtermékenyebb csapata ellen ez nagyon nehéznek ígérkezik.

Mindazonáltal a Lazio igen vegyes formát fut, mert bár a hat meccsen szerzett 13 pont nem rossz statisztika, a római derbin rendkívül hitványul játszott a Lazio, ahogyan a Torino ellen hazai pályán is csak a hajrában jött össze a becsületpont megszerzése.

Maurizio Sarri gárdája viszont reálisan még harcban lehet akár a BL-indulásért is, bár eléggé kiegyenlített a mezőny, számukra azért jól jött a Roma szombat esti veresége.

Hiányzók terén valamivel rosszabb a helyzet a fővárosban, hiszen Pedro, Radu, Patric és Reina maródiak, míg Milánóban már Ibrahimovic, Rebic és Florenzi hiányát is megszokhatták.

Egyik kezdőben sem várható hatalmas változás, a Laziónál a Felipe Anderson-Zaccagni páros segíti a góllövőlista vezetőjét, Ciro Immobilét, míg Leao, Kessié és Giroud mellett ezúttal Saelemaekers kezdhet a támadó harmadban a túloldalon.

A Milan jelenleg remek védelmébe kapaszkodhat, illetve abba, hogy idén már kétszer lenullázta a Lazio gárdáját is, összesen 6-0-s gólkülönbséggel terhelve. Ugyanakkor hosszú évek óta nem tudott duplázni a Lazio ellen a csapat és most is nagyon 50-50-re áll a találkozó.

A döntetlen igazából egyik félnek sem jó eredmény, de abszolút benne van a pakliban, miként az is, hogy ez sem lesz egy gólzuhatagos meccs, hiába a jó formában futballozó Immobile vagy a mindig veszélyes Olivier Giroud.

{"headTitle":"Lazio-Milan","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-04-24 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.36","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"2,75 gól alatt","odds":"1.73","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3657288] 2022-04-24 20:45:00 Lazio - AC Milanx;