Olasz Kupa

Legalább a kupadöntő összejön a Juventusnak?

  • varin

Előnyből várja a Fiorentina elleni visszavágót az Öreg Hölgy, de könnyű dolga most sem lesz Allegriéknek.

Ellenfelét várja az Inter csapata a kupadöntőben, jó eséllyel pedig a trófea sorsát egy Derby d'Italia dönti majd el. A Juventus 1-0-s előnyből indul a Fiorentina ellen, ám látva a két fél formáját, közel sem biztos, hogy egyszerű 90 (vagy 120?) perc vár az Öreg Hölgyre.

3703826

A csúfos BL-kiesést követően ugyanis a bajnokságban is pontokat hullajtott a zebramezes csapat, hiszen a Juventus Stadionból az Inter és a Bologna is pontot csent. Előbbi persze papírforma, ám a Bologna elleni, véres verejtékkel kiizzadt x azért 2 fontos elvesztett pontot jelent. Nagy szerencséje Allegriéknek, hogy a Roma sem tudott nyerni eközben Nápolyban, illetve egyelőre Bergamóban sem gondolják úgy, hogy kéne jövőre a BL. A Juve így fellélegezhet, hiszen a top 4 alighanem összejön, ugyanakkor ezt az igen vegyes szezont nagyon feldobná egy kupasiker.

Erre pedig megvan az esélye Allegri fiainak, hiszen 1-0-ról nem illene kiesni a Fiorentina ellen hazai pályán, még úgy sem, hogy a Violák remek formában vannak. Vincenzo Italiano gárdája 6 meccsen 14 pontot gyűjtött, a hazai három 1-0-s siker mellett Nápolyból is W-vel távoztak Cabralék, de az Inter ellen szerzett 1 pont is felér egy félgyőzelemmel.

Szoros visszavágóra van kilátás, nem csodálkoznánk, ha ahogyan az Artemio Franchiban, úgy az iparvárosban is a Fio dominálna. Hazai környezetben 21-6-os kapura lövési kísérlettel zártak a csapatok úgy, hogy az Öreg Hölgy egyetlen, a kaput is eltaláló lövéséből gól született, míg a túloldalon ez a mutató 0/6.

Fiorentina#ita-fiorentina#5

A legnagyobb kérdés talán az, hogy ki védi a Juve kapuját, hiszen eddig Mattia Periné volt ez a szerep, de itt mégis egy kupafináléba jutásról lehet szó, így Allegri nem biztos, hogy kockázatot vállal. A tervezett kezdőben egyébként Morata szerepel, míg az odavágón Kean kezdett, igaz azóta például Paolo Dybala is felépült, így a csatárok kártyáját még kevergetheti a rutinos tréner. A túloldalon szintén a csatárposzt a kérdéses, itt az Ikoné, Piatek, Cabral, Nicolás Gonzálezből válogathat majd Italiano.

A 0-1 semmiképpen sem jó eredmény, de Firenzében bízhatnak abban, hogy az utolsó 9 bajnokijukon mindig összejött legalább egy gól, az idegenben lőtt gól szabálya miatt két találat pedig továbbjutást érhet. Mindazonáltal nem várunk gólparádét, a Juventus képes kivédekezni egy ilyen meccset 1-0-ra, 0-0-ra, a Fio hatékonysága pedig azért távolról sem olyan, mint amikor még az ő oldalukon állt Dusan Vlahovics.

{"headTitle":"Juventus-Fiorentina","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-04-20 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2,5 gól alatt","odds":"1.81","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen a félidőben vagy a mérkőzés végén - Igen","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3703826] 2022-04-20 21:00:00 Juventus - Fiorentinax;