Bajnokok Ligája

Szól bármi is az Atlético Madrid mellett?

Kapura lövés nélkül aligha jut tovább az Atlético Madrid, így Diego Simeone csapatának gyökeres javulásra lesz szüksége, ha valahogy csodát akar tenni a Manchester City ellen.

Tulajdonképpen hiába akarta a semleges szurkolók egy része kikaparni a saját szemét a Manchester City-Atlético Madrid találkozó alatt, elmondhatjuk, hogy Diego Simeone taktikája 70 percig jól működött. Ha pedig ennél is kicsit merészebb megfogalmazásra adjuk fejünket, nem biztos, hogy a Matracosok nem olyan eredményt értek el az Etihatadban, amelyet előzetesen nem írtak volna alá. Az viszont számunkra is kétséges, hogy mit hoz majd a két fél madridi visszavágója, amelyen az idő már nem az angolokat sürgeti majd.

3846344

Az egészen gyenge, mindössze 0.18 xG-mutatót elérő első félidőt követően Phil Foden zseniális passza szükségeltetett a fordulás után, hogy végül a City feltörje az Atléti reteszét. Ugyan az 1-0-s végeredmény nem adhat túl sok okot a megnyugvásra, az már inkább, hogy a spanyolok kapura lövési kísérlet nélkül abszolválták a találkozót.

A statisztika vezetése óta ez a negyedik ilyen BL-találkozó volt. 2011-ben a Guardiola vezette Barcelona nullázta le előbb az Arsenalt, majd a Viktoria Plzent, 2012-ben pedig a Real Madrid tette meg ugyanezt az APOEL csapatával.

Cholo mesternek tehát le kell mondania a szinte mémmé vált 5-5-0-s felállásról és meg kell mutatnia, nem csak rombolásra képes az együttese, hanem egy ténylegesen erősebb csapatot le tud győzni telt ház előtt.

A hétvége viszont egyértelmű, melyik oldalon is sikerült jobban, hiszen a Manchester City megtartotta egypontos előnyét a Liverpoollal szemben, amely a Vörösök valamivel nehezebb sorsolása miatt félgyőzelem. Ugyanakkor az Atlético Madrid Mallorcán maradt alul, ami még úgy is kellemetlen eredmény, hogy például Vrsaljko, Hermoso, Lodi vagy Félix csak csereként állt be a fővárosiakhoz.

A pihentetőbb, ugyanakkor sikertelenebb 90 percet tehát a hazaiak játszották, ahol van esély José Giménez visszatérésére is, bár a védekezés a bekk nélkül is remekül működött az Etihadban. Nagy kérdés, hogy vajon elől változtat-e az argentin guru, bedobja-e esetleg Luis Suárezt a kezdőbe vagy pedig marad Griezmann. Ami viszont biztos változás lehet, az Yannick Carrasco játéka, aki a pálya jobb szélére kerülhet be, és bár a tervek egy 3-5-2-es felállásról szólnak, azért vélhetően a De Paul, Koke, Kondogbia hármas elsődleges feladata nem a támadások szövögetése lesz.

A túloldalon vélhetően csak Riyad Mahrez marad meg a támadó trióból, Sterlinget és Bernardo Silvát Foden és Grealish válthatják, a védelembe pedig Kyle Walker térhet vissza, ami miatt Ake szorul ki a kezdőből.

Noha mindkét tréner lefutotta a kötelező köröket, mely szerint a City a világ legjobb csapata, de a párharcnak még nincs vége, azért innen vaskos meglepetés lenne a BL-favorit kiesése. Nagyon kíváncsiak vagyunk az Atlético játékára, hiszen mi úgy gondoljuk, nagyjából 60 percig hasonlóan passzív spanyolokat látunk majd, és mivel a City sincs győzelmi kényszerben, elképzelhető egy, még az odavágónál is unalmasabb első félidő.

Nyilván benne van a pakliban, hogy Simeone agytekervényei máshogyan járnak, mint a miénk és megpróbálja meglepni Guardiolát egy agresszív kezdéssel, ám így is rettenetesen kevés esélyt látunk rá, hogy az alábbi tippünk vesztes legyen.

{"headTitle":"Atlético Madrid-Manchester City","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-04-13 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1. félidő 1.0 gól alatt","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3846344] 2022-04-13 21:00:00 Atlético Madrid - Manchester Cityx;