Nemzetközi foci

Íme a világ 20 legértékesebb fociklubja, befért a Leipzig és az Aston Villa is

Szinte már elvonási tünetei vannak az embernek látva, hogy hétvégén nincs bajnoki forduló, nézzünk hát pár adatot.

Péntekre valószínűleg már mindenkiben tudatosult, hogy milyen szomorú napok előtt állunk, már ha top fociról beszélünk. A klubok ugyanis rövidke pihenőre vonultak, edzőtáboroznak, barátságos összecsapásokat vívnak, miközben több régióban világbajnoki selejtezők zajlanak, ahogy az Afrikai Nemzetek Kupája is a végéhez közelít.

Ennek apropóján úgy gondoltuk, megérhet egy kitekintést az, hogy jelenleg melyek a világ legértékesebb klubjai, ehhez pedig a hitelesnek tekinthető Transfermarkt adatait hívtuk segítségül. Amint azt az alábbi képen is láthatjátok, a top 20-as listát az angol élvonal csapatai dominálják -

keretérték alapján a top 20-ban 9 Premier League-együttest találunk a top 5-ben pedig 4-et!

Azt is konstatálhatjuk, hogy az első 20 helyezettet egytől egyig a top 5 európai bajnokság szolgáltatja, ami viszont kissé meglepő lehet, hogy befért a Leicester City, az RB Leipzig, az Aston Villa és a Sevilla is. Összehasonlításként az utóbb említett La Liga-együttes kerete bő 10-szer olyan értékes, mint az itthon éllovas Ferencvárosé, ami bő 40 millió euró. 

Forrás: Transfermarkt

Az élen amúgy nincs semmi meglepő, itt egy ideje már a Manchester City tanyázik, amelynek keretében 12 játékos van, akinek piaci értéke legalább 40 millió euró. A Guardiola-legénység ékköve a már 30. évét taposó Kevin De Bruyne (90 millió euró), de szorosan a nyomában ott lohol Sterling és a katalán szakember egyik legnagyobb felfedezettje, Phil Foden is.

Forrás: Transfermarkt