Foci-vb 2022

Óriási ki-ki meccs lesz ez a világbajnokságért

  • varin

A győztes fél nagyot lép a kijutás felé, így nem akármilyen izgalmak várhatóak Barranquillában.

Fél éven belül negyedszer is megütközik egymással Kolumbia és Peru, márpedig eddig minden fontosabb randevú alkalmával Falcaóék jártak sikerrel. Ha ezúttal is így alakul a 90 perc, Kolumbia nagyot lép a világbajnokság felé, míg egy döntetlennel tovább folytatódik a matekóra.

3239057

A fordulót mindkét csapat 17 ponttal kezdte meg, amellyel holtversenyben kijutó helyen álltak a csapatok. Ha azt nézzük, hogy Reinaldo Rueda együttese a 14 meccséből csak 3-at tudott megnyerni, ez egészen izgalmasan hangzik, ám a 8 döntetlen ennek okán viszonylag sokat is ér. Ráadásul a péntek hajnali mérkőzések is egészen pofásan alakultak a felek számára, hiszen sem Chile, sem Ecuador nem tudott győzni, így bár Uruguay sikere miatt hátrébb csúsztak a csapatok, összességében nem lehetnek csalódottak.

Hazai pályán viszont Peru ellen muszáj győzelemre játszania Kolumbiának, hiszen hiába van még a további három meccsből két könnyedén nyerhető a Kávétermesztők előtt, a hihetetlenül szoros tabella miatt a 7 pont már lehet, hogy nem ér majd vb-szereplést.

Ami a vendégeket illeti, Peru szépen hozta a kötelezőket Bolívia és Venezuela ellen, ám objektíven nézve kijelenthetjük, gyengébb csapat Kolumbiánál, amelyet a felek korábbi mérkőzései is alátámasztanak.

Gyorsabb tippek = Nagyobb nyeremény! - nézd meg a Logibet újítását!

Noha a Copa América csoportkörében nyerni tudtak a piros-fehérek, a júniusi vb-selejtezőn 3-0-ra diadalmaskodott idegenben Kolumbia, míg a kontinenstorna bronzmeccsén 3-2-re tudtak nyerni Cuadradóék.

Hiányzók azonban akadnak, elsősorban sérülés és covid miatt. A hazaiaknál Luis Muriel (44/8), Jefferson Lerma (28/1) és Juan Fernando Quintero (29/4) maródi, míg a vendégeknél Christian Ramos (90/3), Jefferson Farfán (102/27), Yordy Reyna (28/2), Paolo Guerrero (107/38) és Raúl Ruidíaz (50/4) is maródi.

Perunak így komoly problémái lehetnek elsősorban a pálya első harmadában, hiszen a legeredményesebb támadójuk, Gianluca Lapadula is csupán 5 gólnál jár.

Egyértelmű favoritnak tartjuk Kolumbiát, ám a probléma az, hogy

a 14 vb-selejtezőből eddig 10 alkalommal kapta Kolumbia az alacsonyabb szorzót és ebből csak 3-szor tudott nyerni.

A döntetlen a jövőbeli sorsolás okán talán Kolumbiának lenne kevésbé tragikus, hiszen Peru előtt nehéz mérkőzések állnak még, ugyanakkor hazai pályán nem játszhat remire semmiképpen sem a már James Rodríguezt is soraiban tudó csapat. Fogadási szempontból nehéz meccs, mert képtelenség bízni az egyébként erősebb Kolumbiában, így pedig a legbölcsebb ötletnek az tűnik, ha a lapokra fogadunk, abból ugyanis az első vb-selejtezőjükön is volt 11...

{"headTitle":"Kolumbia-Peru","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-01-28 22:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"7 vagy több lap","odds":"2.78","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3239057] 2022-01-28 22:00:00 Kolumbia - Perux;