Foci-vb 2022

Folytatódnak a világbajnoki selejtezők - íme a legfontosabb tudnivalók

  • varin
megosztom

Topfoci híján most Ázsia, Dél-Amerika és Közép-Amerika kerül főszerepbe a labdarúgás szerelmeseinek.

Magyar idő szerint csütörtökön reggel, Ázsiában kezdődik meg a világbajnoki selejtezők következő fordulója, amelyen most Közép- és Dél-Amerika, valamint Ázsia lesz érintett. Röviden átnéztük, melyik régióban mi a helyzet, a dél-amerikai mérkőzésekkel pedig természetesen külön cikkekben is foglalkozunk majd.

Ázsia

A legnagyobb kontinensek két hatfős csoportban futballoznak, így (ahogyan Dél-Amerikában is) 2-2 mérkőzésre kerül sor a következő napokban, illetve március végén is. A két csoportgyőztes kijut a vb-re, míg a csoportharmadikok versenyében nyertes fél a dél-amerikai ötödikkel találkozhat majd Katarban, egy egymeccses döntőn.

355535
355543

Ami a csoportokat illeti, három válogatott vb-kvalifikációja gyakorlatilag már biztos: Irán, Dél-Korea és Szaúd-Arábia ott lesznek Katarban az év végén, így a kérdés csupán az, hogy Japán vagy Ausztrália csatlakozik a hármashoz, mint egyenes ági kijutó. A vesztes fél a másik csoport harmadikjával találkozik, amely az Egyesült Arab Emírségek, Libanon vagy Irak lehet.

A 7. fordulóban a főszereplőkre könnyed mérkőzés vár, talán az Emírségek-Szíria mérkőzés lehet izgalmas, a többi találkozó szorzója maximum 1.55 jelenleg a fogadóirodáknál.

A kör tutija vélhetően a 0 pontos Vietnám veresége Ausztrália ellen, illetve Dél-Korea is könnyedén verheti Libanont.

{"headTitle":"Ázsiai kombi a 7. fordulóra","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-01-27 10:10","footerTitle":"Eredő odds: 1,8","footerLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/22bet/go","events":[{"eventTitle":"Libanon-Dél-Korea - Dél-Korea","odds":"1.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Ausztrália-Vietnám - Ausztrália","odds":"1.16","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

 

Közép-Amerika

Az Észak- és Közép-Amerika régiót magában foglaló CONCACAF-zónában az első négy hely kérdése már rendeződni látszik, noha itt nem 4, hanem 6 forduló van még vissza. Az első három csapat automatikus kijutó, míg a negyedik az óceániai győztessel találkozik, ám hogy a kvartettből melyik gárda szomorkodhat majd, az még kérdéses.

354593

Mint az a tabellán is látható, a helyzet szoros, de jelenleg Kanada, USA és Mexikó van fórban, Panama pedig holtversenyben a 3-4. pozícióban áll. Az előttünk álló fordulóban óriási izgalmak nem várhatóak, a Costa Ricába utazó Panama akár még jobban leszakadhat, az viszont számunkra meglepő, hogy Kanadára milyen jó oddsot kapunk Honduras ellen.

A világbajnokságot is megjárt csapat 8 meccs után 3 döntetlennel és 5 vereséggel szerénykedik az utolsó helyen, ráadásul hazai pályán 4 meccsen 1 egységet szereztek. A Juharlevelesek ezen a mérkőzésen nem hibázhatnak, úgyhogy ha mi nem is "telibe", de egy kis biztosítással kivesszük a győzelmüket.

{"headTitle":"Tipp Közép-Amerikából","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-01-28 02:05","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Honduras-Kanada - Kanada -0.25","odds":"1.78","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

 

Dél-Amerika

A legnagyobb érdeklődésre természetesen a dél-amerikai zóna tart számot, hiszen itt található a legtöbb sztár. Négy fordulóval a vége előtt igazából Brazília és Argentína sorsa már eldőlt, sem Neymaréknak, sem Messiéknek nem kell izgulniuk, viszont úgy tűnik, hogy lesz meglepetéscsapat a kontinensen.

313414

Ecuador ugyanis 23 ponttal áll, 6 ponttal megelőzve a 4. Kolumbiát és az 5. Perut. Mint ismert, négy csapat jut tovább automatikusan, az ötödik pedig pótselejtezős helyen végez, a tabella azonban igen szoros. A realitásokat nézve viszont még a negyedik helytől csak két egységre lévő Bolívia helyzete is reménytelen, így rajtuk kívül Paraguay és Venezuela gyakorlatilag "elfelejthető".

A következő játéknapon unatkozni aligha fogunk, hiszen a szoros tabella miatt gyakorlatilag nincs is érdektelen mérkőzés. Ecuadornak sokat jelentene egy pont a brazilok ellen, ahogyan Chile is győzelmi kényszerben van Messiékkel szemben, a Kolumbia-Peru mérkőzésen pedig két 17 pontos csapat találkozik.

Nehéz is lenne tippelni a háromesélyes piacokon, hiszen nem véletlen, hogy a brazilokra is bőven 2 feletti szorzót kapunk, míg a Copa América címvédője egyenesen underdog Chilében.

Oddsok a dél-amerikai selejtezőkre
   
  1 x 2
Ecuador-Brazília 3.34 3.32 2.21
Paraguay-Uruguay 3.02 3.12 2.50
Chile-Argentína 2.66 3.17 2.77
Kolumbia-Peru 1.69 3.58 5.45
Venezuela-Bolívia 1.71 3.74 4.96
megosztom