Australian Open

A második kiemelt esélytelen a 31-kel szemben! Mi történik itt!?

  • Cipolla
megosztom

A szombati játéknap legizgalmasabb női meccsét alighanem a Sabalenka-Vondrousova párharc hozza el nekünk.

Kevés olyan szituációt tudunk elképzelni, hogy a 31. kiemelt játékos esélyesebb legyen a bukmékereknél, mint a világranglista másodikja. A kevés indok közül az egyik lehetne, ha a hátrébb helyezkedő játékos egyébként topjátékos, csak sérülés miatt csúszott vissza a ranglistán, vagy épp a nulláról kezdi magát visszaépíteni és ezen út közepén jár az illető. Erről azonban szó sincs, Marketa Vondrousova bár tavaly olimpiai döntőig jutott, a topjátékos szinttől nagyon messze van mégis favoritként várja a harmadik fordulót az Australian Openen. 

{"headTitle":"Marketa Vondrousova - Aryna Sabalenka","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-01-22 02:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Vonndrousova","odds":"1.66","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Sabalenka","odds":"2.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Aryna Sabalenka jelenleg a ranglista második, azonban Grand Slam tornán tavaly jutott el először a negyeddöntőn túlra, végre sikerült két elődöntőt összehoznia 2021-ben. A játéktudása, ütőereje alapján egy GS-döntő simán benne lett volna már a karrierjében, de fejben nem tartozik a legerősebb játékosok közé. Az igazi tortúrája azonban a tavalyi vb-n kezdődött, ahol Maria Sakkari elleni csoportmeccsén 19 kettős hibát ütött a fehérorosz, ezzel kiesett a csoportjából. Úgy tűnt, ezzel a szezon lezárul és az új évad teljesen másképpen alakul, azonban Sabalenka nem tudott kikecmeregni a szerva problémájából. 

Az Australian Open előtt két felvezető tornán is Adelaide-ben szerepelt, de az ő szintjén teljesen súlytalan játékosok verték meg Juvan és Peterson személyében. Az első két körben szintén világranglista 100. körüliek jöttek vele szembe, de három játszmára kényszerítette a világranglista másodikot Wang és Sanders is.

Ez nem véletlen, mivel Sabalenka már 70 kettős hibánál jár a 2022-es évben, ráadásul Wang ellen jó néhány szervája közelebb volt az alapvonalhoz, mintsem az adogatóudvarhoz.

A legérdekesebb az egészben, hogy egy mentális gátról beszélünk a fehérorosznál, mivel az edzéseken elmondása alapján tökéletesen működnek a szervái. De ha meccsen áll a vonalhoz...

Már sok tapasztalatot szereztem az adogatás nélküli játékkal kapcsolatban, és azt mondogattam magamnak, hogy van elég más ütésed ahhoz, hogy adogatás nélkül is megnyerd a meccset.

El is érkeztünk a kiindulóponthoz, azaz a fogadóirodák miért nem bíznak jelenleg Sabalenkában és hogy jöhet ki Vondrousova favoritként a 41. helyével a világranglistán.

A cseh lány útja eddig problémamentes volt, Hon mellett a jóval veszélyesebb Samsonova ellen sem veszített szettet, ami jó kiindulási alap lehet a harmadik fordulós rangadó előtt. A szerváira Samsonova a második szettben már komoly nyomást tudott helyezni, amit Sabalenka csak tovább növelhet.

Mire fogadjunk?

Ilyen helyzetben úgy véljük, jó ötlet lehet a breakek piacán keresgélni az értéket. Mivel 6.5-nél húzták meg a határt a bukmékerek, ezt mi megugorhatónak látjuk a fentebbi okfejtést követően. Sabalenka a rossz szervái mellett a fogadásban képes lehet nyomást helyezni a cseh lányra, így megrizikózzuk az overt.

{"headTitle":"Marketa Vondrousova - Aryna Sabalenka","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-01-22 02:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Breakek száma: 6.5 felett","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365
megosztom