Férfi kézi Eb 2022

A továbbjutásért lép pályára a magyar válogatott

megosztom

A portugálok legyőzését követően Izland ellen játszik kulcsfontosságú meccset férfi kézilabda-válogatottunk.

A hollandok elleni meglepő vereséget követően sikerült javítani a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon a magyar férfi kézilabda-válogatottnak, hiszen egy góllal tudta legyőzni Portugáliát. Kedden jön az utolsó csoportmeccs, amelyen az eddig hibátlan Izlanddal néznek farkasszemet Gulyás István fiai.

A luzitánok ellen sem kezdte jól válogatottunk a mérkőzést, az 5. perc végén már 3-0 volt az ellenfelünk javára. A 12. minutumra értük utol őket (5-5), majd felváltva estek a gólok, de úgy tűnt, hogy a mieink vonulhatnak előnnyel szünetre. Azonban mégsem így lett, Bodó hibázott, míg Rui Silva nem, így Portugália 15-14-gyel mehetett pihenőre.

A második játékrészre kapust cseréltünk, Mikler helyett Székely állt a kapuba, aki két védéssel és egy majdnem megfogott hetessel kezdett. Mindez megadta az alaphangot, vagy itt volt az előny, vagy döntetlen állt az eredmény jelzőn, a záró tíz percre viszont már háromgólos előnnyel (27-24) fordulhattunk. Ám ekkor erőre kaptak a portugálok, folyamatosan egyenlíteni tudtak, utoljára 12 másodperccel a vége előtt. Ekkor Gulyás István időt kért, Lékai bemondta a figurát, Máthé pedig belőtte a győztest találatot (31-30), így egy roppant fontos sikert aratott válogatottunk, egy körömrágós, kemény mérkőzésen.


>>>REGISZTRÁLOK A 22BET-RE ÉS KÉREM A 35 000 HUF ÜDVÖZLŐ BÓNUSZT<<<


Kedden viszont még ennél is nehezebb menetre számíthatunk, hiszen Izland jelenleg még komolyabb ellenfélnek tűnik, mint a másik két együttes volt ezidáig, amit két sikere is jól példáz. Előbb a portugálokat verték néggyel a szigetlakók, majd a hollandokat mindössze eggyel, igaz, öttel is mentek ellenük.

 

Pedig sok szakíró a torna előtt negatív meglepetést várt tőlük, amiben volt is igazság, hiszen a generációváltásuk és az utóbbi tornáik nem igazán sikerültek, viszont úgy tűnik, hogy a torna előtti buborék roppant mód összerázta őket és kiváló csapatszellem alakult ki. Így már ki emlékszik arra, hogy éles meccs nélkül érkeztek Budapestre, ráadásul Jóhannsson és Thrastarson is hiányzik tőlük...

A MAGYAR VÁLOGATOTT EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Kapusok: Borbély Ádám (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Eurofarm Peliszter - Észak-Macedónia).
Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Rodríguez Pedro (Balatonfüred).
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Máthé Dominik (Elverum HB - Norvégia).
Irányítók: Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Hanusz Egon (TVB Stuttgart - Németország), Lékai Máté (Telekom Veszprém).
Beállók: Bánhidi Bence (Pick Szeged), Rosta Miklós (Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Topic Petar (Balatonfüred).
Balátlövők: Bodó Richárd (Pick Szeged), Nagy Bence (Ferencváros), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Wisla Plock - Lengyelország).
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Sunajko Stefan (Grundfos Tatabánya).
Szövetségi kapitány: Gulyás István.

Hiába a hazai pálya előnye, Bánhidi esetleges hiánya (a meccs előtt dől el, hogy tudja-e vállalni a játékot, míg Győri továbbra is kimarad), a felemás produkciónk, illetve az izlandiak jó teljesítménye miatt még a bukmékerek sem mernek állást foglalni a meccset illetően, ugyanis teljesen háromesélyesnek érzik az összecsapást.

Ezzel mi is egyetértünk, bármi benne van a pakliban, de az biztos, hogy legalább egy pontot kell szereznünk, mivel, ha kikapunk, akkor kiesünk. Avagy egy igen szoros, kőkemény meccsre van kilátás, így nem volna meglepő, ha piros lap is kiosztásra kerülne a találkozón, amire igen korrekt szorzón fogadhatunk partnerirodánkban.

Ezen speciális tipp mellett pedig még egyet csatába küldünk, ami nem más, minthogy nem lesz olyan periódusa a mérkőzésnek, amikor több, mint 6,5 perc telne el, hogy a magyar válogatott ne találna be Izlandnak. Ha ugyanis ez összejönne, akkor minden bizonnyal borítékolható lenne vereségünk, ami szégyenszemre kiesést eredményezne hazai pályán...

{"headTitle":"Magyarország - Portugália","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-01-16 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Piros lap - IGEN ","odds":"3.30","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Magyarország megszakítás nélkül teljes percek max. száma szerzett gól nélkül a meccsen 6,5 alatt","odds":"1.68","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
megosztom