Tenisz

Fortuna elengedte a magyarok kezét az Australian Open sorsolásán

  • Cipolla

Hiába kezdi három magyar is a főtáblán az Australian Opent, a sorsolás után már egy továbbjutónak is örülni kellene.

Csütörtökön megtartották a január 17-én induló Australian Open sorsolását, ahol az első körös párosítások mellett az ágrajzok is kirajzolódtak. A férfi táblán Nick Kyrgios és Andy Murray is nem kiemeltként indul a tornán, alighanem mindketten el tudtak volna képzelni egy könnyebb sorsolást. A skót a 21. kiemelt Nikoloz Bashilashvilivel kezd, akivel Sydneyben a minap egy három órás csörtét vívott. Az ausztrál fenegyerek még rosszabbul járt, a második körben már könnyen lehet, hogy csomagolhat is, mivel Daniil Medvedev ellen bombameglepetés lenne a továbbjutása. 

A tábla részletes boncolgatásával egy későbbi cikkben foglalkozunk, a következő sorokban a magyarok helyzetét vizsgáljuk meg. A legjobban egyetlen férfi teniszezőnk, Fucsovics Marci járt, aki az első körben Dusan Lajoviccsal találkozik. A szerbbel az elmúlt esztendőben kétszer is találkozott, mindkét meccs után győztesen hagyta el a pályát a nyíregyházi születésű játékos, így jó esélye van az Australian Openen ismét sikerrel nyitnia.

Fucsovics négy főtáblás szereplése során mindig megélte legalább a második fordulót, de kétszer a legjobb 16-ig is eljutott Melbourne-ben.

Még nem tették ki a találkozóra a szorzót a legnagyobb fogadóirodák, de előreláthatólag 1.50 körüli pénzt fizethet Fucsovics továbbjutása. A folytatás viszont már jóval nehezebbnek ígérkezik, ugyanis Carlos Alcaraz személyében az egyik legkellemetlenebb fiatal titán következhet. A két év alatt a világranglista 494. helyéről a 32. helyig előrelépő 18 éves játékos tavaly nem egy tornán bizonyította, hogy miért is kiáltották ki Nadal utódjának. Marcitól komoly szintjavulásra lenne szükség, hogy felvegye a kesztyűt az ibériai játékossal.

A tisztes helytállás lehet a cél a lányoknak

A női vonalon ritka, hogy két magyar játékos is a főtáblán kapjon helyet, az pedig pláne rég volt, amikor nem Babos Timi lett volna az egyik közülük. Most viszont ez a helyzet, remek őszi hadjárat után Udvardy Panna és Bondár Anna is a főtábláról kezdheti meg a szereplést. Sajnos mindketten belenyúltak, így Bondár Anna a tizedik kiemelt orosz Anastasia Pavlyuchenkovával kezdhet, aki felkészülési torna nélkül várja a magyar lány elleni ütközetet. Bondár visszalépett a sydneyi tornától kisebb sérülés miatt, így bízunk benne, hogy jól sikerül az utolsó héten a formába hozása. A fogadóirodák sem írják le teljesen Annát, mivel háromszoros pénzt sem fizetne a bukméker a meglepetésre.

{"headTitle":"Bondár Anna - Anastasia Pavlyuchenkova","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-01-17 01:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bondár Anna","odds":"2.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Anastasia Pavlyuchenkova","odds":"1.41","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Még rosszabbul járt Udvardy Panna, aki a korábbi kétszeres Australian Open-győztes, Victoria Azarenkával találkozik. A fehérorosz játéka sokat javult az előző szezonban és az adelaide-i felvezető tornán is csak Iga Swiatek állította meg. Panna sajnos egyáltalán nincs jó passzban, két könnyebbnek vélt találkozón is elvérzett az idény elején, így már a tisztes helytállás is nagy szó lenne. Nem véletlen fizetne a bukméker akár tízszeres pénzt is Udvardy továbbjutására.

{"headTitle":"Victoria Azarenka - Udvardy Panna","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-01-17 01:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Victoria Azarenka","odds":"1.04","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Udvardy Panna","odds":"10.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}