hatharom

Mit kell tennem azért, hogy hosszútávon is sikeres legyek a sportfogadásban?

Címkék:

A sportfogadás nem sprint, hanem maraton - szokták mondani, ennél pedig semmi nem foglalja össze jobban azt, hogy hogyan is lehet valaki sikeres ebben a szerencsejáték típusban. Nézzük át röviden, mi szükséges ahhoz, hogy valaki nem csak apróbb nyereményeket érjen el, hanem akár befektetésként, hosszútávon gondolhasson a fogadásra.

A fogadás olyan dolog, amelyről mindenki azt hiszi, ért hozzá, mindenki tud vele nyerni, noha az igazság ennél sajnos sokkal mostohább. Különböző kutatások és statisztikák szerint az összes sportfogadó mindössze 1, 2 vagy 3%-a tud hosszútávon valós profitot elérni. A többieket hosszútávon sajnos képes legyőzni a fogadóiroda, ezáltal nem képesek profitot realizálni a játékból.

A legfontosabb cél, hogy tisztában is legyünk, mik a céljaink a fogadással. A játék szeretetéért, az izgalom megvásárlásért fogadunk vagy pedig komoly befektetésként, pénzkeresetként tekintünk rá. Előbbivel sincsen semmi gond, csupán más eszközök, elvárások és lehetőségek állnak rendelkezésünkre egyik, illetve másik esetben. Ha gyorsan szeretnénk profitot realizálni, lehetőségünk van például a gyorsabb meggazdagodás reményében úgynevezett no deposit kaszinó bónuszokat igénybe venni, amelyek kockázat nélkül segíthetnek minket egy kis alaptőke megszerzéséhez.

Az ilyen bónuszok esetében rengeteg opciónk van és több kritériumot is figyelhetünk. Példának okáért vannak termek, ahol időszakosan vagy állandóan kaphatunk ingyenes pörgetéseket egyes játékokra. Több esetben akár 25-50 pörgetést is kaphatunk minden héten, amivel szerezhetünk némi alaptőkét, amelyet később bárhogyan felhasználhatunk.

Ezeknél a termeknél továbbá lehetőségünk van folyamatos újrabefizetési bónuszokat szerezni, jackpot játékokban részt venni és különböző játékspecifikus ajánlatokat kihasználni. Ha tehát kockázat nélkül szeretnénk nyerni egy kis pénzt, ezek a fajta kaszinótermek lehetőséget biztosítanak rá.

Ha befektetésként tekintünk és szeretnénk hosszútávon nyereséges játékosok lenni, akkor rengeteg időt kell rááldoznunk. Specializálódnunk kell, kiismernünk magunkat a bukmékerek világában, felkutatni, hol milyen lehetőségeink vannak, melyik teremnél érdemes fogadni.

Fontos, hogy megismerjük a bukik erősségeit, gyengeségeit, bónuszait, mint ahogyan kiismerjük magunkat az oddsok, bónuszok, fogadási események világában is.

Senki sem kezdi úgy a sportfogadást, hogy mindennel tisztában van, rengeteg szakmai fórumot, oldalt, cikket kell olvasnia a témában, és bizony a játékosok többsége eleinte meg is fizeti a tanulópénzt. Nem szabad azonban túlságosan korán feladni a nemes célt és harcolni kell azért, hogy valaki nyerő sportfogadó lehessen. Elszántságunk, kitartásunk és a hobbink iránti feltétlen szeretet, ragaszkodás hozzásegíthet minket, hogy ezt az utat lerövidítsük.

Az amatőr és a profi, ezáltal a veszteséges és nyereséges sportfogadót gyakran csak az választja el, hogy melyik hajlandó beletenni az extra munkát, hogy a játék többé ne játék, hanem akár megélhetés legyen. A kiinduló állapot szinte mindenkinek ugyanaz, csak a kérdés, hogy merre indulunk tovább.

A hosszútávon nem nyereséges fogadók megragadnak a saját elképzeléseiknél, kombinációs fogadásokat adnak fel, nem tartják a rendkívül fontos és soha nem figyelmen kívül hagyható bankroll-menedzsmentet és a leginkább szem előtt lévő eseményekre fogadnak, amelyeknél lehetetlen megverni a fogadóirodákat. Ezzel szemben a profi szemléletű játékosok számtalan fogadóirodánál tartanak pénzt, hogy mindig a lehető legjobb szorzóval adhassák fel szóló fogadásaikat. Specializálódnak, vagyis olyan piacokra fogadnak, amelyek sokkal kevésbé vannak szem előtt, sokkal kevésbé elérhetőek mindenki számára és sokkal gyakrabban is hibáznak ezzel együtt a bukmékerek.

A profi játékosok képesek felismerni azt, hogy hosszútávon megverni a bukmékereket sokkal nagyobb eredmény, mint egyszer-egyszer nyereményt elérni, de olyan fogadásokkal, amelyek nem tartogatnak valós értéket. Akik komolyan veszik a fogadást, ismerik a záró odds megverésének fontosságát. Hosszútávon ugyanis sokkal többet ér, ha képes vagy megverni a bukmékerek záró számait az oddsok tekintetében, mint egy-egy nyertes fogadás, amely valójában viszont nem volt jó befektetés.

Ha tehát te is szeretnél hosszútávon nyerni a sportfogadással fontos, hogy megfogadj néhány bölcs és nem elhanyagolható tanácsot. A sportfogadás évek alatt kitanulható szakma, nem lesz valakiből egyik pillanatról a másikra nyertes játékos. Lesznek hullámvölgyek, akár nagyon hosszúak is. Lesznek lenullázódások, olyan szakaszok, amikor tehetetlennek érzed magad, ám ha betartod a fent leírt tanácsokat, mindent megteszel azért, hogy sikeres játékos legyél.