Spanyol foci

Tényleg kész röhej, ami a Barcánál folyik

Ferran Torresért 55 millió eurót fizetett a Barcelona, ám a spanyol válogatott játékos még egy ideig nem tud bemutatkozni az új csapatában.

Azok után, ami a nyáron történt a Barcelona csapatánál, sokakat meglepett, hogy a klub 55 millió euróért meg tudta szerezni a Manchester Citytől Ferran Torres játékjogát, a 21 éves válogatott játékos minden idők legdrágább spanyol igazolása lett a katalán sztárklubnak. 

 

Mindez ugye azért érdekes leginkább, mert a Barca anyagi helyzete meglehetősen nehéz, a La Liga tavaly életbe lépett pénzügyi szabályozásai miatt pedig komoly változásokat voltak kénytelenek eszközölni. Ez a szabály nagyjából arról szól, hogy egy klub csak a bevételei 20%-át költheti új játékosok fizetésére. 

Ennek a pénzügyi szabályozásnak 'köszönhetően' volt kénytelen lemondani a klub Lionel Messiről és Antoinne Griezmannról, de ez is csak félmegoldásnak volt elég. Ahhoz, hogy a nyári szerzeményeket - Depay, Eric Garcia, Sergio Agüero - be tudta regisztrálni a Barcelona, Gerard Piquének és Jordi Albának is bele kellett mennie a fizetéscsökkentésbe. A többiek azonban nem voltak erre hajlandóak, ezért a Barcelona anyagi helyzete nem sokkal lett jobb, mint a nyáron volt. 

 

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy amíg nem tudnak tovább faragni a kiadásokon, addig az 55 millió eurós Ferran Torres nem tud pályára lépni. 

 

Joan Laporta klubelnök azt reméli, hogy néhány játékos eladásával és pár szerződés újratárgyalásával meg tudja oldani a gondokat. Utóbbi elsősorban Ousmané Dembelére vonatkozik, akinek a nyáron lejár a szerződése a Barcával, és bár a hírek szerint a felek szeretnének kölcsönösen hosszabbítani, állítólag Dembelé fizetésemelést szeretne, amit a Barca nem tud és nem is akar a szélsőnek megadni, hiszen közel 700 napot volt sérült az elmúlt években. 

A Dembele-ügy kulcsfontosságú a Barca számára, de a francia mellett a fiatal osztrák Demir eladásától és Luuk de Jong távozásától további levegőhöz juthatna a klub, továbbá pletykálják Coutinho eladását is. 

"Ferran Torres egy csodálatos igazolás, a játékos és a klub számára egyaránt. Egy sérülésből épült fel, nagyon elkötelezett, sokat adhat nekünk, semmi kétségem. Több pozícióban is tud játszani, nagyon boldog vagyok, hogy köztünk van" - fogalmazott Xavi első barcelonai szerzeményéről. "Meglátjuk, hogy alakul a fizetési sapka helyzete, néhány játékosnak távoznia kell. Ha meg tudunk állapodni Dembelével a kisebb fizetésről, akkor be tudjuk regisztrálni Torrest is, remélem ez meg is fog történni" - tette hozzá Xavi. 

Bár Xavi és a vezetőség optimista a Dembele-ügylet kapcsán, az átigazolásokban naprakész Fabrizio Romano úgy tudja, hogy a francia és menedzsmentje nem akar belemenni a csökkentésbe, éppen ellenkezőleg, szeretnék feljebb tornászni a játékos fizetését. 

{"headTitle":"La Liga 2021/2022","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Barcelona első négyben végez ","odds":"1.44","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A Barcelona hétvégén 16 játékosát nélkülözve 1-0-s győzelmet aratott a Mallorca otthonában, ezzel pedig 1 pontra felzárkózott a Bajnokok Ligája-indulást érő 4. pozícióra a tabellán. A katalánok a bajnokságban legközelebb szombaton a Granada otthonában lépnek majd pályára, de előtte szerdán még a kupában is lesz egy fellépésük. 

[3629285] 2022-01-08 18:30:00 Granada - Barcelonax;