Darts-vb 2022

Könnyű pénzt hozhat Smith ezzel a trükkös tippel

megosztom

Vasárnap este az elődöntőkre kerül sor az Ally Pallyben. A felső ágon Michael Smith és James Wade személyében két angol dartsos feszül majd egymásnak, míg az alsó ágon a skótok két klasszisa, Peter Wright és Gary Anderson méri össze a tudását. Egy biztos tehát, angol-skót döntőt láthatunk majd hétfőn, ám a főszereplők kiléte nehezen megjósolható.

Michael Smith nagy csatában búcsúztatta a regnáló bajnokot. - Fotó: pdc.tv

Papíron a két angol meccsétől várhatjuk a kevesebb izgalmakat, hiszen ég és föld volt a különbség Michael Smith és James Wade eddig mutatott teljesítménye között. Előbbi egy brutális ágról jutott el ide a négy közé, ugyanis mind a két walesi szupersztárral szembe került. "BullyBoy" azonban megmutatta, hogy kemény fából faragták, miután Jonny Claytont és Gerwyn Price-t is döntő szettben küldte haza. 

Wade-nek viszont karácsony óta nem különösebben kellett szétszaggatnia magát, hiszen egy meccse elmaradt, a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben pedig 90-es körátlagot sem dobtak ellene. Kínos, de így egy 86.50 is elegendő volt a rutinos angolnak, hogy az elődöntőbe jusson. Ezzel egyébként Wayne Mardle után ő lett a második olyan játékos, aki két világbajnoki negyeddöntőt is nyerni tudott 90-es körátlag alatti produkcióval. 

Wade tornaátlaga a 88-at nyaldossa, míg Smith-é 101.38, tehát közel 15 pont különbség van közöttük. 

Nagy kérdés, hogy ezt el tudja-e tüntetni Wade, ugyanis abban nem nagyon reménykedhet, hogy majd Smith is 90 alatt dob, hiszen a 31 éves játékos bombaformának örvend. Azt viszont ne zárjuk ki, hogy Wade feljavul, miután a formájáról igazi képet még nem kaptunk azáltal, hogy senki sem játszott jól ellene. 
 

Erre a hendikepre gyorsan csapjunk le!


Fogadás szempontjából egy -5-ös hendikepet néztünk ki Smith-re, ami a 180-akra vonatkozik. Ebben van a legnagyobb differencia a két játékos között. "BullyBoy" tízszer annyi maximumot dobott a tornán, mint Wade, és bár tény, hogy dupla annyi leget is játszott, ám amíg Smith 2.5 legenként dobott eddig egyet, addig ez a száma a Gépnél 13.5...

A 22bet ráadásul 1.87-szeres oddsot kínál erre az opcióra, ami már csak azért is különösen tetszetős, mert más buki ugyanennyit fizet a -6.5-ös (!) hendikepre. 

Tippünk tehát, hogy Smith legalább öttel több 180-at dob a mérkőzésen, mint Wade. 

 

 


Ami a skótok elődöntőjét illeti, annak a találkozónak a fogadóirodák szerint Peter Wright az esélyese, hiszen 1.48-as oddsot kapott, míg Gary Anderson döntőbe jutása 2.65-szörös kasszával kecsegtet. 

Valahol érthető Snakebite favorizálása, hiszen sokkal jobb éve volt, mint honfitársának és valamivel talán meggyőzőbb játékot is láthattunk tőle az Ally Pallyben. Ugyanakkor Gary szokás szerint a világbajnokságra összekapta magát és ha voltak is küzdelmes meccsei, azért folyamatosan javuló formát láthatunk tőle. 

A két játékosnak nem ez lesz az első elődöntője a világbajnokságon. 2017-ben egyszer már találkoztak a legjobb négy között és akkor Anderson 6-3 arányban tudott diadalmaskodnia. 

Azóta viszont mentálisan sokat fejlődött Wright és nem mellesleg már ő is világbajnoknak mondhatja magát. Szóval nem igazán mérvadó, hogy mi történt öt évvel ezelőtt...

Fogadás szempontjából itt egy-egy magas kiszállónak szavazunk bizalmat, ugyanis az előző körökben rendre meg tudtak villanni mindketten. Andersonnak volt 170-es és 145-ös kiszállója, míg Wrightnak 132 és 140. Miután a fogadóirodák kilenc szettnél és 38 legnél többel kalkulálnak, így azért várhatóan bőven lesz idő arra, hogy megdobják. 
 

Regisztrálok a 22betre
és kérem a 35.000 HUF üdvözlő bónuszt

 


NYEREMÉNYJÁTÉK

 

15. játéknap: Kik jutnak be a döntőbe?

 

Tippelj a mérkőzés eredményére a lenyíló menüben, a helyes válaszadók között pedig kisorsolunk egy új kiadású Phil Taylor: Erőpróba című könyvet és 5.000 HUF értékű sportfogadó tőkét.

 

20220102095259

 

megosztom