Darts-vb 2022

Mutatjuk a "tutit" Wright és Cross nyolcaddöntőjére

megosztom

Csütörtökön teljessé válik a legjobb nyolc mezőnye és kialakul az összes negyeddöntős párosítás. Amit már biztosan tudunk, hogy lesz egy Gerwyn Price - Michael Smith rangadó, a maradék hat hely viszont még kiadó.

Darts-világbajnokság, 13. játéknap - délután    
Kezdés Mérkőzések 1 2
13:40 Raymond Smith - Mervyn King 2.94 1.40
14:45 Alan Soutar - Callan Rydz 3.38 1.32
16:00 Chris Dobey - Luke Humphries 1.96 1.84

A második negyedből Raymond Smith és Mervyn King összecsapása nyitja a világbajnokság 13. játéknapját. Az ausztrál szépen élt a lehetőséggel, hogy megoldható feladatokat kapott és igazából az angol sem tűnik foghatatlannak. Ha szigorúan a körátlagokat nézzük, akkor Smith minden fordulóban egy kicsivel erősebb volt, mint King. Persze a korábbi vb-elődöntős angolnak még bőven lehet a tarsolyában, ugyanakkor, ha nem tud emelni a játéka színvonalán, akkor Smith bizony meccsben lehet. 


 


Két nem kiemelt néz majd farkasszemet a délután második meccsén, amelynek Callan Rydz egyértelmű favoritja. A fiatal angol egészen zseniális világbajnokságot fut, hiszen szettveszteség nélkül jutott el idáig, pedig Nathan Aspinallal és Brendan Dolannel is összefutott már. Alan Soutar viszont éppen a másik véglet, a skót ugyanis mind a három meccsén döntő szettre kényszerült, ráadásul kettőn meccsnyilat úszott meg. Az előző körben José de Sousát búcsúztatta el, ami nem kis bravúr, ugyanakkor a portugál mélyen tudása alatt játszott, így extra sem kellett a skóttól. 

Rydz 8-10 ponttal magasabb körátlagokkal jobbat dob, mint Soutar, így, ha a skót nem javul fel, akkor nem gondoljuk, hogy itt borulna a papírforma. Ami a 180-akat illeti, ott is egyértelműen az angolnak áll a zászló, hiszen 39 leg alatt dobott eddig 17-et, míg Soutar 78 leg alatt is csak 13-at tudott összehozni.

A délután utolsó meccsén az a Chris Dobey és Luke Humphries feszül egymásnak, akik egyaránt játék nélkül jutottak be a legjobb 16 közé. Komoly lehetőség előtt mindkét játékos, a nagy tét pedig rányomhatja a bélyegét erre a találkozóra. Humphries kezdte egyébként meggyőzőbben a tornát, de durván egy hete játszottak legutóbb, szóval az eddig látottak nem igazán mérvadóak. Fogadás szempontjából semmi mást nem mernénk ide húzni, mint egy leg overt, amelynél 24.5 a line. De ezt is csak a nagy tétre alapozzuk...

Darts-világbajnokság, 13. játéknap - este    
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:15 James Wade - Martijn Kleermaker 1.30 3.48
21:15 Gary Anderson - Rob Cross 2.43 1.56
22:15 Peter Wright - Ryan Searle 1.64 2.26

Az esti etapot James Wade és Martijn Kleermaker összecsapása nyitja, amin szintén nehéz megjósolni, hogy mit látunk majd, ugyanis a holland 90 alatti körátlagokkal tudott két kiemeltet elbúcsúztatni, míg az angol 10 nappal ezelőtt 83.74-gyel indította a tornát, azóta pedig nem kellett játszania. Ha nem javul fel drasztikusan Wade játéka, akkor ebből lehet egy ki-ki meccs és Kleermaker akár újabb győzelmet is arathat úgy, hogy igazából nem kell tőle kiemelkedő játék. 

 


Wade-ék után két világbajnok, Gary Anderson és Rob Cross érkezik a színpadra. A két játékos közül egyértelműen az angoltól láthattuk eddig a meggyőzőbb dartsot. Cross zseniálisan nagy meccset vívott Daryl Gurneyvel, míg Anderson sorsa időnként már nem is a saját kezében volt, hiszen egyrészről 0-3-ra állt Ian White ellen, másrészről a gyémántnak volt meccsnyila is. Természetesen óriási bravúr ekkora hátrányból fordítani, de ha megnézzük a szettek átlagát, akkor 0-3 után Anderson 95-nél magasabbat nem tudott összehozni, tehát ez 'comeback' inkább White visszaesésének volt köszönhető. 

Ha nem javul fel a skót, akkor Cross ellen már aligha ússza meg a kiesést. Az angol nagyon elemében van, nagyon motivált és rettentően élvezi a játékot. Ugyanezek Andersonról pont nem mondhatóak el...

Fogadás szempontjából egy magas kiszállót rizikózunk meg, ugyanis Cross borzasztó jól dobálja ezeket a tornán. Emlékezhetünk, hogy a Gurney elleni thrillert egy 170-essel tudta lezárni, de előtte megdobta a 147-et és a 130-at is, míg Barney ellen egy 128-as kiszállója volt. 

 


A negyedik körös mérkőzések sorát egy jó kis csemege, Peter Wright és Ryan Searle meccse zárja. Előbbi a tűzzel játszott az előző kanyarban, hiszen az első két szettben egy ritkán látott nyilához nyúlt, amivel sikerült 0-2-es hátrányba kerülnie. Majd jött a szokásos nyílcsere és a fordulat.

Wright begyújtotta a rakétákat és sorozatban négy szettet nyert, méghozzá 104-es, 111-es, 107-es és 112-es körátlagokkal.

Andersonnal ellentétben tehát a másik skót igazi klasszis játékot vett elő, amikor bajba került. Wright azért ezzel a játékkal a vb-címre is bejelentkezett, már csak azért kell szorítaniuk a Snakebite-fanoknak, hogy ne most akarjon kísérletezni a "soha" nem látott nyilakkal...

Ami Searle-t illeti, egy küzdős meccset tudott megnyerni Danny Noppert ellen, viszont ennél szinte biztosan többet kell majd a színpadra tennie, ha negyeddöntőbe szeretne jutni. Az angolnak és a skótnak elég friss lehet egyébként az élménye egymásról, hiszen a világbajnokság előtti utolsó verseny döntőjét éppen ők vívták. Nem is akármilyen csata volt az, hiszen elment döntő legig, amit végül Wright tudott megnyerni. 

 

Regisztrálok a 22betre
és kérem a 35.000 HUF üdvözlő bónuszt

 


NYEREMÉNYJÁTÉK

 

13. játéknap: Milyen eredmény születik az Anderson - Cross meccsen?

 

Tippelj a mérkőzés eredményére a lenyíló menüben, a helyes válaszadók között pedig kisorsolunk egy új kiadású Phil Taylor: Erőpróba című könyvet és 5.000 HUF értékű sportfogadó tőkét.

 

20211230072609

 

megosztom