La Liga

Nagyon rossz hírt kapott a Barca, akár a bajnokijába is kerülhet

  • mr.blonde

Tovább sokasodnak a Barcelona gondjai, ez pedig a hétvégi bajnokit is befolyásolhatja.

Egyelőre még nyalogatják a sebeket Barcelonában, miután a csapat bántóan sima, 3-0-s vereséget szenvedett a Bayern München otthonában, ezzel pedig eldőlt, hogy nem juthat tovább az egyenes kieséses szakaszba. A katalánok így tavasszal az Európa Ligában folytathatják, amihez nem igazán szokhattak hozzá a szurkolók az elmúlt évtizedekben. 

Innentől az igazán nagy kérdés már inkább az, hogy mennyire lesz 'tartós' ez a kirándulás a második számú európai kupasorozatban. A Barcelona ugyanis a bajnokságban sem áll valami fényesen, a hétvégi bajnoki előtt pedig tovább tornyosulnak Xavi gondjai. 

3629260

Bár az Osasuna nem egy világverő alakulat és formáját tekintve az egész liga egyik leggyengébbje, jelen állás szerint még Pamplonában sem mehetnek biztosra. 

Sőt, a Bayern München elleni mérkőzés után az amúgy is méretes sérültlista is tovább bővült, ráadásul két abszolút alapemberrel. 

A hírek szerint Memphis Depayra egy, Sergio Robertóra akár 3-4 hónap kihagyás is várhat, Jordi Alba pedig a hétvégi találkozót hagyja majd ki. 

 

A holland támadó kiválása kifejezetten érzékenyen érinti a Barcát, hiszen a támadók közül Ansu Fati, Sergio Agüero és Martin Braithwaite sem tud a csapat rendelkezésére állni, a francia Dembelé pedig még csak most tér vissza hónapig tartó sérüléséből. 

Messi és Griezmann nyári távozását követően az idei Barcelonának nagyon komolyan meggyűlik a baja a gólszerzéssel: a BL csoportban mindössze két rúgott gólig jutottak, a bajnokságban pedig 23-nál járnak 15 kör után - összehasonlításképpen a Real Madrid 37-et számlál. 

Az újabb sérültek egyébként azt is jelentik, hogy a hétvégén az amúgy is fiatal csapatot tovább fiatalíthatja majd Xavi és egyszerre akár 6-7 húsz év alatti játékos is ott lehet a kezdőben. 

Mire érdemes fogadni? 

Ha nem a pocsék formában lévő Osasuna lenne az ellenfél, akkor elég könnyű szívvel kontráznék rá a Barcára, de így azért nem árt óvatosan bánni a tétekkel. A hazaiak védelme viszonylag jól teljesített a szezonban, elsősorban ott is a gólszerzéssel akadnak gondok. 

Két ilyen csapat meccsén adja magát az underes fogadás, de sajnos a fogadók már leverték az igazán finom oddsokat, így inkább a végeredményre vonatkozó piacokon érdemes nézelődni. 

{"headTitle":"Osasuna - Barcelona ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-12-12 16:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Osasuna +0,5 ","odds":"1.91","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Osasuna +0,75 ","odds":"1.68","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3629260] 2021-12-12 16:15:00 Osasuna - Barcelonax;