Európa Liga

Ha nem nyer, tökutolsó lehet a Ferencváros a teljes EL-ben

  • varin

Furcsa célért is küzd a magyar bajnok csütörtökön este a Leverkusen ellen.

Bár kétségtelen tény, hogy a realitások talaján maradva a Fradi számára a G-csoport 4. helye a normális eredmény az Európa Ligában, azért a vérmes optimisták bíztak legalább 3-4 pontban, amelyet elsősorban a Celtic ellen csíphetett volna meg Peter Stöger együttese. A zöld-fehérek azonban 5 meccs után 0 ponttal, -8-as gólkülönbséggel állnak a főtáblán, amellyel a 32 csapatból egyedüliként nem szereztek pontot. A Leverkusen ellen tehát ezen pozíció elkerülése is lehet a tét.

361202

Egy döntetlennel már egy fokkal jobb lehet a helyzet, hiszen 1 ponttal és -8-as gólkülönbséggel a Sturm Grazot megelőzhetné a magyar gárda, amennyiben a sógorok nem szereznek pontot a Monaco ellen. Szintén 1 ponttal áll a bolgár Ludogorec, amely a továbbjutásért küzdő Midtjyllandot látja vendégül, ráadásul a dánok sikerrel továbbjutnának.

Mostoha szituáció egy csoportkör teljes főtábláján utolsóként végezni, hiszen 5 meccs után a -8-as gólkülönbség egyáltalán nem olyan extrém rossz teljesítmény. Ha például megnézzük a Bajnokok Ligáját, ott a Besiktas hat vereséghez -16-os gólkülönbséget kalapozott össze, de ha egy remire jó lenne a Fradi a tét nélkül játszó Bayer ellen, akkor ezen a képzeletbeli összevont tabellán a Dinamo Kijevet és a Malmőt is megelőznék Dibuszék.

3714196

Ami a Konferencia Ligát illeti, az örmény Alashkert -11-es, a gibraltári Lincoln Red Imps pedig -13-as gólkülönbséggel áll, szóval reálisan nézve azért a kupasorozatok főtábláinak közel 100 csapatából 4-5-öt minimum megelőz majd a Fradi.

A múltat nézve egyébként nem egyedülálló ez a teljesítmény, a 2020/21-es évben a BL-főtáblán utolsó lett a IX. kerületi gárda, míg a 2019/20-as szezonban a 48 csapatból a 33. pozícióban végzett.

[3714196] 2021-12-09 21:00:00 Ferencváros - Bayer Leverkusenx;