Angol foci

Elkezdődik a Rangnick-éra - milyen kilátásai lehetnek a Unitednek?

megosztom

A Manchester United hivataloson is bejelentette, hogy idény végéig a német Ralf Rangnick veszi át a csapat irányítását.

Hétfőn végre hivatalossá vált, amit napok óta tudni lehetett, vagyis, hogy a 63 éves német szakember veszi át a Manchester United irányítását. Ralf Rangnick az idény végéig tölti be a menedzseri posztot, majd ezt követően két évig sportszakmai tanácsadó szerepet tölt be a klubnál. 

Rangnick vezetőedzőként korábban dolgozott a Stuttgartnál, a Hannovernél, a Schalkénál és az RB Leipzignél is, sportigazgatóként pedig a Red Bull-család csapatainak menedzselésében is részt vett. Legutóbb az orosz Lokomotiv Moszkvánál dolgozott, a Manchester Unitednek innen kellett őt kivásárolnia a szerződéséből, de a részletek nem ismertek. 

Rangnickot játékról alkotott felfogása és filozófiája miatt az egyik legnagyobb szaktekintélynek tartja a szakma, Jürgen Klopp nemes egyszerűséggel a legjobb német edzőnek titulálta a múlt héten a kollégáját. 

 

 

 

Rangnick pontos munkába állásának egyelőre még nem ismert a dátuma, mert még a vízumpapírokat el kell intéznie, amíg ez nem történik meg, addig továbbra is Michael Carrick látja el a vezetőedzői teendőket. 

 

Mire lehet képes a Manchester United élén? 

Ahogy a Barcelonának Xavi, úgy a Manchester Unitednek Rangick lehet a megmentője. A német szakember érkezésétől a legtöbben komoly előrelépést várnak a vörös ördögök játékában, taktikailag pedig mindenképpen képzettebbnek tűnik az előd Ole Gunnar Solskajernél. Rangnick szeret támaszkodni a fiatal játékosokra, akiktől sok futást és taktikai fegyelmet vár el, csapatai pedig igyekeznek dominálni a mérkőzéseket, egész pályás letámadásokkal és sok labdabirtoklással. 

Hogy a Manchester United keretből mit tud kihozni, az egyelőre a jövő zenéje, de az biztos, hogy komoly nyomás alatt kell majd dolgoznia. A MU jelenleg csupán 8. helyen áll a Premier League-ben, a bajnoki címért zajló versenyfutásból az élen álló hármast elnézve már most ki is szállt, így innentől kezdve amolyan tűzoltásként a Bajnokok Ligája-indulás elérését tűzhetik ki reális célul. Éppenséggel ez sem lesz könnyű menet, hiszen ott van az egyre jobban magára találó Arsenal és a Conte-féle Tottenham is, és akkor nem beszéltünk a West Hamről, a Wolverhamptonról vagy a Leicester Cityről. 

A Manchester United vasárnap a Chelsea otthonában ért el 1-1-es döntetlent, ami ugyan jól néz ki, de ha megnézzük a mérkőzését képét és a statisztikákat, akkor bizony egyértelmű, hogy ez a döntetlen több, mint hízelgő a MU-ra nézve. 

Vagyis rengeteg munka vár a német menedzserre, aki viszont egyáltalán nem könnyű ember. A jó értelemben vett határozottsága akár gondokat is szülhet az öltözőben, viszont ez akár egy előszűrés is lehet, hiszen nyilvánvaló, hogy Rangnick színre lépésével a keretben is változások fognak történni.  Az sem túl szerencsés, hogy pont a nagy decemberi meccsdömping idején kell felráznia a társaságot, egyszóval meglehetősen nehéz fába vágta a fejszéjét a német. 

A Manchester Uniteddel kapcsolatos fogadásokat illetően, a bet365-nél nagyobb esélyt látnak arra, hogy a MU nem lesz ott jövőre a BL-ben, mint arra, hogy igen. Ez a TOP4-es bajnoki helyezések szorzójából jelenthető ki, vagyis hiába az új seprű, a United-szurkolók bánatára a közeli jövőkép így sem fest túl rózsás képet. 

{"headTitle":"Manchester United 2021/2022","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Egy jelentős trófeát sem nyer ","odds":"1.16","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Nyer jelentős trófeát ","odds":"5.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Az első négyben végez a Premier League-ben ","odds":"2.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Nem végez az első négyben a Premier League-ben ","odds":"1.61","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Megnyeri a Premier League-et ","odds":"101.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Megnyeri a PL-t, az FA Kupát és a Bajnokok Ligáját ","odds":"4501.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Te mit szólsz ezekhez az oddsokhoz?  

bet365
megosztom