Bajnokok Ligája

Ki is a főnök? Keményen beleálltak a PSG szupersztárjaiba

megosztom

A kritikák kereszttüzébe került a PSG három szupersztárja a Manchester City ellen elveszített BL-meccs után.

Bár Kylian Mbappé góljával a PSG előnybe került a Manchester City otthonában megvívott szerda esti Bajnokok Ligája-mérkőzésen, az angol csapat végül megfordította a találkozót és 2-1-es győzelmével megszerezte a csoport első helyét. A francia csapat továbbjutása így sem forog veszélyben, már biztosan ott van a legjobb 16 csapat között, ugyanakkor a szerda esti produktumot követően rengetegen "betalálták' Mauricio Pochettino csapatát.

Egészen pontosan az MNM trió került a kritikák kereszttüzébe, a három szupersztár védekezésben mutatott teljesítménye mellett a szurkolók mellett a szakértők sem tudtak elmenni szó nélkül.

Valóban szembetűnő volt, ahogyan a világ egyik legjobban passzoló csapata ellen mennyire szétszakadt a PSG védekezésben. A három támadó gyakorlatilag semmilyen pressziót nem helyezett a City labdakihozatalaira, óriási távolságokban helyezkedtek el a védővonal előtt, a hátra futásaikból szinte semmit nem láttunk, így tulajdonképpen a PSG hét emberrel igyekezett megoldani a védekezést Guardioláék ellen.

A mérkőzést követően több szakértőként is dolgozó egykori klasszis osztotta meg a gondolatait a jelenséggel kapcsolatban. A franciák világ- és Európa-bajnok támadója, Thierry Henry szerint a PSG támadói a minimumot sem tették bele a szerdai meccsbe.

"Azok a csapatok, amelyeket BL-t nyernek, többet tesznek. Az első három játékosodnak szembe kell lennie a labdával. És ez a minimum. Nem arról van szó, hogy a szögletzászlóig kergesd az ellenfeled. Állj be a párharcba, nehezítsd meg a dolgukat, vágd el a passzsávot, zavard az előre játékot és akkor a szélső védőit is biztonságban érezhetik magukat és nem aggódnak a mögöttük álló üres területek miatt" - fogalmazott Henry, aki feltette azt a kérdést is, hogy vajon Pochettino kezében van-e az öltöző. "Ezt a főnök engedi meg vagy a játékosok döntenek így? Ez azért nehéz, mert, ha mert ha az edző nem tud elég erős lenni és a csapata nem azt játssza, amit ő szeretne, akkor rosszra fordulhatnak a dolgok. Láthatjuk, hogy mindenki elhagyta már a PSG-t, Emery, Tuchel, de Pochettino sem lehet egyelőre Pochettino ennél a csapatnál".

Hasonlóan kemény szavakkal illette az MNM triót a Sky Sports szakértőjeként dolgozó Jamie Caragher is. A Liverpool egykori védője szerint a PSG teljesen sansztalan a BL megnyerésére, mert ennek a három játékosnak a nem megfelelő hozzáállása megpecsételi a francia csapat dolgát. "Soha nem fogják megnyerni a Bajnokok Ligáját Messivel, aki csak sétálgat. Három átutazót cipelnek. Az a négy csapat, amely szerintem esélyes a BL megnyerésére, egyetlen ilyen játékossal sem rendelkezik. A PSG-ben három ilyen van, így pedig minimális esélye van a BL-győzelemre” - nyilatkozta Carragher, aki azt is elmondta, Messi "lézengését" valamelyest el tudja fogadni, de Mbappét már nem. "Messi már 34 éves, valahol megértem őt. De Mbappét rossz nézni, hiszen ő még csak 22 éves. Neki még kötelessége lenne segíteni a többieket és visszasprintelni, főleg egy olyan csapat ellen, mint a City."

Carragher is szóba hozta Pochettino helyzetét, szerinte az argentinnak ez után a meccs már nem kellene azon gondolkoznia, hogy elfogadja a Manchester United ajánlatát.

A PSG a szerdai zakó ellenére is ott lesz a legjobb 16 között, azonban a sorsolása így igen érdekes lehet, hogy biztosan csoportelső csapatot kap majd a nyolcaddöntőért, vagyis összejöhet egy Liverpool, egy Real Madrid vagy akár egy Bayern München elleni rangadó is.

A fogadóirodáknál egyébként továbbra is a PSG számít a Bajnokok Ligája egyik legnagyobb esélyesének, az oddsok alapján Messiék a 4. legnagyobb favorit a trófeára.

{"headTitle":"Bajnokok Ligája - Végső győztes ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-12-07 18:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Manchester City ","odds":"4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Bayern München ","odds":"5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Liverpool ","odds":"6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"PSG ","odds":"7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Chelsea ","odds":"7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Real Madrid ","odds":"17","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

>>> Bet365 bónuszkód és regisztráció <<<

megosztom