Bajnokok Ligája

Bevállaljuk a hendis Chelsea-győzelmet a csoportelsőségért?

  • varin
megosztom

A Chelsea-nek fontosabb ez a mérkőzés, habár hétvégén mindkét csapat rangadót játszik.

Három győztes mérkőzés után érkezik a Stamford Bridge-re a Juventus csapata, amikor pedig legutóbb hasonlóan sikeres szériát futott a csapat, akkor következett egy Sassuolo és egy Verona elleni vereség. Bár tény, hogy az Öreg Hölgy nagyon fontos bajnoki rangadókat húzott be novemberben, a Fiorentinát vagy a Laziót még így sem hasonlíthatjuk a BL-címvédő Chelsea-hez. A tét a csoport első helye.

3714091

Ehhez pedig az angol csapatnak legalább két góllal kell nyernie, hiszen ha csak eggyel verik Thomas Tuchel fiai az olaszokat, akkor egyelőre maradnak a vendégek az első pozícióban, és minden azon múlik, hogy melyik csapat nyer jobban az utolsó körben. 

Az esélyek azonban egyértelműnek tűnnek, hiszen a Chelsea remek formában érkezik erre a meccsre. Ugyan az eredménysort kicsit árnyalja egy Burnley elleni érthetetlen remi, a hétvégi, Leicester City ellen aratott fölényes győzelem már megnyugtathatta a Kékek híveit. Mateo Kovacic révén ugyan Tuchelnek lesz egy fontosabb hiányzója kedden este, ám itt lényegében ki is fújt a problémák sora, hiszen kizárólag a horvát a biztos maródi. Ezen kívül csak az lehet kérdés, hogy Lukaku elég fitt ahhoz kezdjen vagy pedig Havertz, netán Werner lesz-e az ék.

bwin

A túloldalon óriási rangadót nyert meg a Juventus hétvégén, mert bár tény, hogy az idei Lazio nem egy rettenthetetlen csapat, azért a Zebráknak minden ilyen siker egy falat kenyérként kell a 4. helyért (?) folytatott küzdelemben. Max Allegri helyzete viszont nem mondható igazán rózsásnak. Chiellini, Ramsey és Bernardeschi már korábban kidőltek, hétvégén pedig De Scigliót is le kellett cserélni, ráadásul Danilo és Dybala játéka is kérdéses. A mester így visszaállhat a négy védős rendszerre, elől pedig a Morata-Kulusesvsi páros kezdhet.

"Nagyon fontos mérkőzés lesz egy hihetetlen stadionban. Jó érzés, hogy nem a továbbjutásért kell pályára lépnünk, hiszen ezt már elértük, hanem a csoportelsőségért. Szeretnénk jó eredményt elérni" - nyilatkozta az olasz tréner.

Hétvégén újabb rangadó vár a Juventusra (ahogy egyébként a Chelsea-re is a MU ellen), ez pedig most kicsit felülírhatja a prioritási sorrendet. A BL-továbbjutás már zsebben, a Serie A-ban viszont rendkívül szoros a harc az élbolyban, így nem lepődnénk meg, ha lélekben kicsit az Atalanta elleni rangadóra készülne az Öreg Hölgy. Emiatt mi be merjük húzni a hazai sikert erre a mérkőzésre, még akár a csoportelsőséget jelentő hendivel is megfűszerezve.

{"headTitle":"Chelsea-Juventus","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-11-23 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Chelsea -1 (európai hendikep)","odds":"2.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Chelsea -1 (ázsiai hendikep)","odds":"2.34","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3714091] 2021-11-23 21:00:00 Chelsea - Juventusx;
megosztom