Tipp

Nem kell sok hozzá, hogy megakasszuk ezt a tippet!

  • mr.blonde

Szombat kora este az Admira Wacker látogat a címvédő Salzburg otthonába, ahol elég egyértelműek az esélyek. Ezzel együtt találtunk egy játszható tippet!

Elsőre nem sok izgalmas jut eszébe az embernek egy Salzburg - Admira osztrák bajnokiról, ám a fogadóirodák mintha picit jóindulatúak lennének a címvédővel, így érdemes jobban körbejárni ezt a párosítást. 

Ahogy az látható, a Red Bull toronymagas esélyese a meccsnek, amin nem nagyon lehet csodálkozni, hiszen évek óta uralja az osztrák Bundesligát, komoly kihívója pedig nem igazán akad. Ezen a meccsen azonban mi mégis az underdogot támogatnánk meg, mindjárt el is mondjuk, hogy miért!

3618313

Az első és talán legfontosabb tényező, az a válogatott szünet. A Salzburg nem kevesebb, mint 16 (!) játékost volt kénytelen nélkülözni az elmúlt másfél hétben, a keret nagy része tehát szanaszét volt a nagyvilágban. Az ilyesmi nem igazán szokott jó tenni egy csapat lendületének, példának okáért az októberi válogatott meccsek után a Salzburg is csak 1-1-es döntetlent játszott az Altach csapatával, pedig ott is 1,18-on állt meg a győzelmének oddsa. 

A Salzburg keretéből ezen a meccsen hat játékos hiányzik biztosan sérülés vagy eltiltás miatt: Zlatko Junuzovic, Sekou Koita, Bryan Okoh, Kamil Piatkowski, Albert Vallci, és Nicolas Capaldo sem lesz ott a keretben, ugyanakkor azt is meg kell jegyezni, hogy Capaldón, Piatkowskin és Januzovicon kívül a többieknek idén még nem is volt meccsük a sérülések miatt. 

Szóval azért a keret nincs éppen a legjobb állapotban, ami azért lehet fontos, mert jövő hét kedden a Lille ellen nagyon fontos BL-meccse lesz a csapatnak, méghozzá idegenben.

A továbbjutás szempontjából mindenképpen el kéne kerülni a vereséget az osztrákoknak, így nem kérdés, hogy a következő két mérkőzés közül melyiket priorizálják majd a Salzburgnál. 

Persze ezt meg is tehetik, hiszen az osztrák ligát 14 forduló után 14 (!) ponttal vezetik, vagyis a bajnoki cím idén sem lesz veszélyben, egy ilyen fontos BL-meccs előtt pedig bőven belefér a rotálás. Főleg úgy, hogy valószínűleg a B-sor is erősebb, mint az Admira, de akkor sem történne tragédia, ha nem lenne meg a három pont a hazaiaknak.

Apropó hazai pálya, az osztrák korlátozások miatt a mérkőzésre ugyan védettségivel be lehet menni, de a Salzburg felajánlotta minden bérletesnek és jegytulajdonosnak, hogy megvásárolja erre a meccsre a belépőt, ha valaki inkább nem szeretne kockáztatni. Vagyis telt házra, meg pokoli hangulatra nem kell most számolni.

És akkor ejtsünk néhány szót az Admiráról. A gárda jelenleg csak a 9. helyen áll, négy forduló óta nyeretlen és bizony az sem néz ki jól, hogy 14 kör alatt mindössze háromszor hagyta el győztesen a pályát. Ezzel együtt viszont egy nagyon masszív gárdáról beszélünk, és megfordítva a statisztikákat, azt is leírhatjuk, hogy a 14 forduló alatt csak hatszor kapott ki. 

A gárda trénere az osztrákok válogatottsági rekordere, Andreas Herzog, aki jól tudja motiválni a képességek terén nem túl acélos csapatát. És ha már a Salzburg elleni meccs, bizony a szezon első találkozóján a bajnok csak egy 82. percben szerzett góllal tudott nyerni 1-0-ra, vagyis nagyjából megvan a receptje Herzognak az RB ellen. Ezt egyébként a salzburgiak is kiemelték, hogy bizony nagyon nehéz dolguk volt az Admira ellen, most sem számítanak könnyű 90 percre. 

[3618313] 2021-11-20 17:00:00 Salzburg - Admira Moedlingx;5

Végül pedig térjünk ki az egymás elleni meccsre is, a felsorolásból is látható, hogy az Admira többnyire képes tisztes helytállásra a bajnok ellen, többgólos veresége nem sok van. A mostani tippünk pedig a két csapat utolsó 15 meccséből 12-szer (!) nyertes lett volna. 

Mindent összevetve én úgy látom, hogy az Admirának több sansza van annál, mint a bukmékerek jósolnak neki, ez pedig azt is jelenti, hogy a vendégek oldalán találjuk meg az értéket. Nem állítom, hogy nem nyeri meg a meccset a Salzburg, de az 1,10-es hazai szorzóból egy +/- 2,75-ös ázsiai hendikepet határt szabtak meg, amit játszható line-nak tartok, lévén a tétünket teljes egészében csak 4 vagy annál nagyobb arányú Salzburg-siker esetén veszítjük el. Szerintem ez a meccs megállhat egy 2-0, 3-1 környékén is. 

{"headTitle":"Salzburg - Admira ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-11-20 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ázsiai hendikep - Admira Wacker +2,75","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Ázsiai hendikep - Admira Wacker +2,75","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3618313] 2021-11-20 17:00:00 Salzburg - Admira Moedlingx;
fotó: redbullsalzburg.at