Sportfogadás

E-sportfogadási tippek kezdőknek

E-sportfogadási tippek kezdőknek

Címkék:

A 2000-es évek elején még jelentéktelennek számító e-sport mára globális szórakoztató jelenséggé vált.

Népszerűsége olyan mértékben nőtt, hogy napjainkban szinte minden online fogadóiroda kínálatában megtalálható. Még azok a bukmékerek is, amelyek nem kizárólag az e-sportra koncentrálnak, igyekeznek lefedni a legnépszerűbbeket, hiszen rengeteg játékost vonz. Továbbá megjelentek a kifejezetten erre a sportágra specializálódott bukmékerek is. Jelenleg az e-sportra kötött fogadások mértéke nagyobb, mint a röplabdáé,  kézilabdáé vagy a teniszé. Mára több milliárd dolláros iparággá nőtte ki magát, a First Person Shooters (FPS) játékoktól kezdve a futballon át a virtuális versenyzésig.

 

Mivel a hagyományos szerencsejátékokból származó bevételek a világjárvány következtében csökkentek, a kaszinók és a bukmékerek az e-sport felé fordultak, mint állandó szórakozási és bevételi forrás. Mind a hagyományos és online kaszinók terén lehetőséget láttak abban, hogy elérjék a fiatalabb játékosokat és profitáljanak a növekvő e-sport szektorból. Mivel a legtöbb online kaszinó mobileszközökön is elérhető, ezáltal a mobile casino lehetővé teszi a játékosok számára, hogy otthonuk kényelméből is játszhassanak az általuk kedvelt játékkal, illetve sportfogadásokat és e-sportfogadásokat kössenek.

 

Az e-sportfogadás semmivel sem bonyolultabb, mint más sportokra történő fogadás, ha az ember szem előtt tart néhány fontos szempontot. Amennyiben te is azok közé tartozol, akik még nem tettek fogadást egyetlen e-sport játékra sem, de szívesen kipróbálnád, íme néhány tipp, ami hasznos lehet:

 

1. Fogadj az általad ismert játékra

Az e-sportfogadás elkezdésének legegyszerűbb módja, ha csak egy játékra összpontosítunk. Elengedhetetlen, hogy pontosan ismerd azt a játékot, aminek az eseményeire a későbbiekben fogadni szeretnél, a játékszabályokat is beleértve. Az is előnyödre válhat, ha amatőr szinten űzöd is az adott e-sportágat. A sikeres e-sportos fogadásoknál értelemszerűen tudnod kell, hogy az adott ligában, tornán, bajnokságon, nemzetközi versenyen résztvevő csapatok milyen mértékű játékerőt képviselnek. Az egyik legnépszerűbb játékműfaj a shooter. Az ebbe a kategóriába tartozó játékok közé tartozik például a Global Offensive, Call of Duty és Rainbow Six is.

 

2. Válaszd a legtöbb opcióval rendelkező bukmékert

Mielőtt fogadni kezdenél, végezz megfelelő kutatást, keresd meg a legjobb online bukmékert, valamint győződj meg arról, hogy elegendő fogadási lehetőséget biztosít az e-sportra. Olyat válassz, aki rendelkezik a megfelelő működési engedéllyel és szabályozott keretek között végzi a tevékenységét.

 

3. Légy mindig naprakész

Ha sikeres akarsz lenni bármilyen sportfogadásban, szentelj időt a kutatásra. Az e-sport rohamosan fejlődik és lépést kell tartani az iparág gyors változásaival. Ha egyszer megértetted egy liga mechanikáját, kövesd a játékosokat, szponzorokat, csapatokat, szabályokat és minden ezekkel kapcsolatos híreket, változásokat. Az internet jó hely arra, hogy fogadási forrásokat találj az e-sportra vonatkozóan, beleértve a csapatok rangsorát is. A játékosok stratégiái, tapasztalata, vérmérséklete, az edzői stratégiák és minden más információ, amihez hozzáférhetsz, kulcsfontosságú a fogadásokhoz. A hagyományos sportágaktól eltérően itt a személyi változások gyorsan megtörténhetnek, ha egy játékos valamilyen okból kilép.

 

4. Ne hagyatkozz egyetlen fogadási oldalra

Az egyik legegyszerűbb módja az esport fogadások fellendítésének, ha különböző bukmékereket használsz. Érdemes szakértői tanácsokra támaszkodni, hogy kicsit jobban megismerkedhess az egyes e-sport játékokkal. Azt is megtudhatod, hogy hol találod a legjobb szorzókat az adott tippre. Használd egy ideig a tippadók e-sportfogadási tanácsait és előrejelzéseit, amíg elég magabiztos nem leszel ahhoz, hogy a saját tippjeidet tedd meg. Számos különféle típusú fogadás létezik az e-sportban vonzó szorzókkal, attól függően, hogy milyen játékra szeretnél fogadni. A fogadások fajtái nagyban különböznek az egyes fogadó irodáknál.

 

5. Élő közvetítések előnye

Az élő közvetítés manapság nagy trend a sportfogadásban. Mivel valós időben követheted a versenyt, könnyebben meg tudod állapítani, hogy ki játszik jobban. Lehetőség van játék közbeni fogadásokat is kötni, ami kezdők számára kifejezetten célszerű lehet.

 

6. Csatlakozz egy játékközösséghez

Szeretnél mindent megtudni az e-sportról? Egy játékközösséghez tartozni nagyszerű lehetőség arra, hogy folyamatosan tájékozódj és minél többet megtudj a játékról


Ne feledd a versenyek mindig tartogatnak meglepetéseket. Ha fix költségvetésed van, próbáld meg kisebb fogadásokra felosztani, így még akkor is, ha az egyikkel nem jártál szerencsével, esélye van egy másiknak. Nem tanácsos a szeretett csapatodra kötni fogadást, csupán arra alapozva, hogy ők a kedvenced, mivel rendkívül nehéz kizárni az érzelmi tényezőket, ami szinte lehetetlenné teszi, hogy reális döntéseket hozz. Ezenfelül kerüld el az olyan fogadásokat, amelyek esetében nem sok esélye van annak, hogy egy adott csapat nyerni fog. Az e-sport világában a papírformát borító eredmények igen ritkák és a fogadásokban aktívan részt vevő fogadó irodák pontosan tisztában vannak a lehetőségekkel.

Az e-sportra történő fogadás globálisan az egyik leggyorsabban növekvő szerencsejáték-tevékenység. A Statista szerint az e-sportokra történő fogadások teljes összege 2021 végére eléri a 23,5 milliárd dollárt. Magyarországon azok az e-sport események számítanak igazán népszerűnek, amelyek világszerte is populárisak. Ilyen volt például 2019-ben a LoL World Championship, amely globális szinten több millió nézőt vonzott, a DOTA 2 The International, a Katowice Major, a StarLadder Major, a Mid-Season Invitational, a LoL VB, a Fortnite World Cup Finals, és a Free Fire World Series Rio. Hazai viszonylatban a következő csapatok számítanak manapság a legelismertebbnek és  legnépszerűbbnek: Team Plague, LvL Up Esport, WiLD, Nice Gaming, One Piece eSport, RIFT Esports, Grim Ravens, Salamander Gaming, WSE, MGFE Spirit Esports.