Konferencia Liga

Mennyit tesznek közé a bosszúszomjas Farkasok?

  • varin

Két héttel azután, hogy a Roma egy hatost kapott Norvégiában, eljött a bosszú lehetősége.

Roma-Bodö/Glimt mérközésre kerül sor csütörtökön este az örök városban, amely azért alapvetően nem lenne a földkerekség legérdekesebb találkozója, hiszen "csak" egy Konferencia Liga-meccsről van szó. Ám azok után, hogy az olaszok Norvégiában egy hatost kaptak, nem kizárt, hogy José Mourinho már csak büszkeségből is szét akarja veretni ellenfelét.

3714265

Nem fut igazán jó heteket a fővárosi gárda és nem is nagyon hiányzik számukra ez a semmilyen téttel nem bíró mérkőzés. Tény, hogy a Farkasok remekül kezdték a szezont, ám az utóbbi másfél hónap sehol sem sikerült jól. A bajnokságban 8 meccsen csak 10 pont jött össze, ráadásul a fontos rangadókat egytől egyig elbukták Abrahamék. Hétvégén a listavezető AC Milan távozott három ponttal a Stadio Olimpicóból, az a tény pedig, hogy a Roma nem tudja hozni ezeket a meccseket, előrevetítheti azt is, a negyedik hely megszerzése is bravúr lenne Mourinhóéknak idén.

A túloldalon ezzel szemben minden szép és jó. Természetesen a norvég élvonalbeli küzdelmet nevetséges lenne összevetni a Serie A-val, ám a Bodö csapatánál örülhetnek, hiszen két forduló alatt hat pontot vertek a Moldéra, amellyel lényegében lezárult az Eliteserien.

José Mourinho: Eddig hat pontunk van a csoportban és még kilencet lehet szerezni, szóval jó helyen állunk, még akkor is, ha elfelejtük az egyébként nem elfelejthetetlen bodői vereséget. Nincs rajtunk nyomás ezen a mérkőzésen, nem létfontosságú találkozó, de szeretnénk az első helyen végezni.

Mivel a hétvégén sem vár nehéz mérkőzés a csapatra, a Bodö fókuszálhat a Konferencia Ligára, amely természetesen számukra sokkal nagyobb presztízzsel bír, mint az ellenfél számára. A forma kiváló, az együttes fontos meccset utoljára júliusban bukott el, akkor a BL-selejtezőben a Legia Varsó jelentette a végállomást Solbakkenék számára.

Legyünk azonban reálisak, a két héttel ezelőtti 6-1 egy szélsőségesen kifutott eredmény volt, az olasz csapat minden tekintetben sokkal erősebb a norvégnál. Az viszont közel sem biztos, hogy egy Venezia elleni kötelezően behúzandó bajnoki előtt bármennyire is fűti majd a revansvágy a Romát.

Az AS Roma várható kezdőcsapata
Patricio - Karsdorp, Kumbulla, Ibanez, Calafiori - Cristante, Veretout - Perez, Pellegrini, El Shaarawy - Shomurodov

Mint az látható, ez a kezdő azért néhány helyen különbözik a norvégiai csapattól, több olyan játékos is kikerült, akivel Mourinho nem volt elégedett.

Nincs igazán ezen a találkozón vesztenivalója a Bodőnek, ráadásul a mérkőzés idejében már tisztában lesznek a csoport másik meccsének eredményével, ahol ha esetleg pontot szerez a CSZKA Szófia a Zorja Luhanszk ellen, különösen nyugodtan lehetnek a skandinávok.

Nincs igazán benne ebben a 90 percben az óvatoskodás. Adott egy vélhetően bátor Bodö és egy Roma, amelyet vagy fűt a revansvágy vagy nem, mindenesetre támadó szellemben léphet pályára. Véleményünk szerint jó kis adok-kapok várható, ahol a teljes tétünk csak akkor bukna, ha maximum 2 gól esne.

{"headTitle":"AS Roma-Bodö/Glimt","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-11-04 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"3.25 gól felett","odds":"1.92","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt és 2.5 gól felett","odds":"2.04","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3714265] 2021-11-04 21:00:00 Roma - Bodoe/Glimtx;