Európa Liga

0 ponttal zárhat a Fradi, Budapesten is a Celtic az esélyesebb

  • varin

A magyar bajnok szinte esélytelen volt Skóciában, ez pedig a harmadik hely kérdését is eldönthette.

Noha talán a legkönnyebb párharcnak ígérkezett, a Ferencváros talán a legsimább vereségét szenvedte el az Európa Liga-csoportkörnek Skóciában. A nem éppen történelmi magasságokban járó, tavaly a BL-ből éppen a Fradi ellen búcsúzó Celtic reálisan legalább 4-5 góllal jobb volt a magyar bajnoknál, ez pedig gyakorlatilag el is döntötte, hogy a budapesti csapatnak már csak álom marad a kupatavasz.

3714192

Ahhoz ugyanis, hogy a Ferencváros odaérhessen a harmadik helyre, biztosan le kell győznie itthon a skót csapatot, méghozzá legalább két góllal. Mivel elsőként az egymás elleni eredmények számítanak, valószínűleg a Fradinak az egygólos siker is kevés lenne, legalábbis ha abból indulunk ki, hogy a Leverkusen és a Betis ellen ugyanannyi pontot szereznek a csapatok.

Amennyiben viszont összejön a legalább kétgólos győzelem, a magyar bajnok könnyedén folytathatja az Európai Konferencia Ligában, amely hatalmas eredmény lenne.


>>>Fogadj az Európa Ligára és
szerezd meg a 3000 forint értékű ingyenes fogadást<<<


Ám mint az a fenti oddsokból is látható, a skótok Budapesten is esélyesebbek a győzelemre, amely a kedd délutáni 90 percet látva nem véletlen. A Fradi-játékosokon mintha motivációs problémák látszódtak volna, a futómennyiség sem volt a csúcson, míg a szokásos védekezésbeli hibák hatványozottan is megvoltak.

Mindazonáltal a skótok sem biztos, hogy aláírnák a döntetlent, hiába jelentené a biztos harmadik helyüket. Furuhashiéknak még lehet esélyük megelőzni a Leverkusen-Betis oda-visszavágó rosszabbik szereplőjét, így valószínűleg a Kelták a Groupama Arénában is a 3 pontért küzdenek majd.

Folytatás két hét múlva....

361202
[3714192] 2021-11-04 21:00:00 Ferencváros - Celticx;