Serie A

Egykor aranyrangadó, most harc a negyedik helyért?

  • varin

Fontos rangadó előtt áll a Juventus, amely visszatérhet a topcsapatok közé a tabellán.

Ha gonoszkodni akarnánk vasárnapi olasz rangadóink főszereplőivel, még véresen komolyan is gondolhatnánk a fenti kérdést, de azért ennyire talán még nem tragikus a helyzet. Az viszont vitathatatlan, hogy a Románál a negyedik hely is siker lenne, míg a Juventusnak azért bőven meg kell szenvednie majd még egy 2-3. helyért is.

3657067

Egyértelműen a lehető legrosszabbkor érkezett a válogatott szünet az Öreg Hölgynek, hiszen Max Allegri fiai éppen elkapták a ritmust. Két győzelem a BL-ben, 10 megszerzett pont négy bajnokin, volt ok tehát az optimizmusra az északi iparvárosban.

Mondjuk ezt úgy, hogy Paulo Dybala és Alvaro Morata is sérüléssel bajlódik, jobb esetben előbbi azonban már pályára léphet hétvégén, míg utóbbi talán jövő hétre épül fel. A Juventus ennek fényében marad a 4-4-2-es felállásnál, ahol Moise Kean mellett az egyre többet bizonyító és 100 millió eurót érő Federico Chiesa kezdhet.

Rómában egyelőre rendben van a José Mourinho által edzett csapat, bár az együttes sorsolása azért nem volt különösebben nehéz. Ha kritikusak vagyunk, akkor még mondhatjuk is, hogy egy Fiorentina, Salernitana, Sassuolo, Verona, Udinese, Lazio, Empoli hetesfogat esetében a 15 pont azért nagyon minimális.

Abrahamék két győzelemmel kezdtek a Konferencia Ligában, viszont a veronai vereség, illetve a fiaskó a városi derbin, már nem fest olyan jól az eredménysorban.

A legnagyobb kérdés a Farkasoknál, hogy ki is lesz az ék, hiszen Tammy Abraham egy kisebb sérülést szedett össze a magyar válogatott ellen, így jelen állás szerint az üzbég Eldor Shomurodov lehet a 4-2-3-1-es felállás első eleme. A 26 éves, hórihorgas csatár eddig főleg epizodista volt, de nyolc meccsen már négy gólpassznál jár, ami szép eredmény.

A két csapat egymás elleni statisztikája viszont igencsak egyoldalú. Az összes mérkőzést figyelembe véve a pályaválasztók statisztikája 2012 óta: 15 győzelem, 3 döntetlen, 3 vereség. Ha pedig a Juventus hazai meccseit nézzük: 11 győzelem, 0 döntetlen, 1 vereség.

És bizony ez a 90 perc is inkább a hazaiaknak áll, 1.90-es szorzóért nem is rossz ötlet nyeretni az Öreg Hölgyet. Mi viszont maradunk egy biztonságosabb megoldásnál, amely rengeteg papírforma eredmény esetén zöldülne.

{"headTitle":"Juventus-Roma","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-10-17 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Első gólszerző: Kean / Chiesea","odds":"3.4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Juventus/Döntetlen & 3.5 gól alatt","odds":"1.88","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}
[3657067] 2021-10-17 20:45:00 Juventus - Romax;