Spanyol foci

Ilyen évtizedek óta nem volt az El Clásicón!

  • varin

Október 24-én igazi kettős rangadót rendeznek Spanyolországban, az El Clásicón pedig valami nagyon különleges lesz.

Nyolc forduló elteltével hármas holtverseny van a La Liga élén, a Real Madrid és az Atlético Madrid mellett viszont nem a harmadik gigász, hanem a Real Sociedad áll 17 ponttal. Ugyan az október 24-ei El Clásicóig még van egy forduló, ám érdemes már most ránézni a szorzókra, hiszen olyat láthatunk, amelyet talán évtizedek óta nem...

3629186

No nem csak arról beszélünk, hogy emberemlékezet óta ez lesz az első klasszikus, ahol sem Cristiano Ronaldo, sem Lionel Messi nem lép pályára, ám a Real Madrid az oddsok alapján favoritnak számít Barcelonában, ami persze a két csapat jelenlegi erősségét nézve kicsit sem meglepő.

Fordított szereposztásban nem ritkán forduló elő, hogy a Barcelona idegenben is kisebb oddsot kapott, arra viszont nem találtunk adatot, hogy fordítva ez mikor esett meg.

Pedig a két csapat utolsó négy meccsén a gránátvörös-kékek mindössze egyetlen pontra és két lőtt gólra voltak képesek, az utolsó rangadójukat pedig olyan simán bukták el a Wanda Metropolitanóban, hogy talán még a legpesszimistább Barca-fanok is meglepődtek.

A mérkőzés esélyeit még kicsit megbolondíthatja az is, hogy a Real Madrid egy nappal többet pihenhet az El Clásico előtt, igaz, Carlo Ancelotti csapata Kijevben játszik majd (a Sahtar ellen), míg a Barca éppen az ukrán éllovast fogadja.

Az oddsok tehát hamar kijöttek, az viszont nagy kérdés, hogy hol lehet az érték. Annak jelenleg nincs igazán realitása, hogy Barcelonában megválnak Ronald Koemantól, az viszont nem kizárt, hogy 24-ére több sérült is visszatérhet, így kap némi erősítést a gárda.

[3629186] 2021-10-24 16:15:00 Barcelona - Real Madridx;