Magyar válogatott

Ezzel a kerettel megyünk neki az albánoknak és az angoloknak

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét az októberi két világbajnoki selejtezőre. Marco Rossi csapata október 9-én Albániát fogadja, három nappal később pedig Angliába látogat.

A szövetségi kapitány behívta a keretbe Vécsei Bálintot, aki eddig kétszer lépett pályára a válogatottban, 2014-ben, még Pintér Attila irányítása idején az albánok és a kazahok elleni felkészülési mérkőzésen. Tagja a keretnek Nagy Zsolt is, aki 2019-ben játszott legutóbb a nemzeti csapatban, valamint Holender Filip, aki az Európa-bajnokság után tér vissza. Ismét behívót kapott Tamás Márk, aki szeptemberben Andorra ellen mutatkozott be a válogatottban. Újra az olasz kapitány rendelkezésére állhat Nego Loic, aki a szeptemberi vb-selejtezőket pozitív koronavírus-teszt miatt volt kénytelen kihagyni. A szeptemberi keretből hiányzik a térdműtétje után lábadozó csapatkapitány, Szalai Ádám, valamint a sérült Varga Kevin, továbbá Lovrencsics Gergő és Cseri Tamás. 

Marco Rossi szövetségi kapitány hétfői kerethirdetése során elhangzott, hogy a sérült csapatkapitányt, Szalai Ádámot a pályán és a pályán kívül is nehéz lesz pótolni.  "Szalai klasszikus középcsatár, ezen a poszton nincs hozzá fogható futballista a magyar keretben. Van három olyan labdarúgó, aki játszhat a helyén, de egyik sem rendelkezik olyan kvalitásokkal, mint ő, így mindenképpen lesz taktikai változtatás. Elképzelésem van a pótlására, de majd az edzéseken meglátom, hogy a három jelölt milyen formában van és milyen taktikai változtatás valósítható meg" - mondta Rossi, aki hozzátette, a Mainz támadójának távollétében a kapus Gulácsi Péter lesz a csapatkapitány.

{"headTitle":"I-csoport Magyarország az első két helyen végez","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Igen","odds":"6.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Nem","odds":"1.11","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Rossi úgy vélte, Szalait legalább ilyen nehéz lesz pótolni az öltözőben, mert rendkívüli a csapatra kifejtett lélektani hatása. Ebben szerinte Nikolics Nemanjának lehet fontos szerepe, még akkor is, ha esetleg nem játszik, mert nagyon pozitív szemléletű. Megjegyezte, ezen a téren az olyan tapasztalt játékosokra is számít, mint Nagy Ádám, Gulácsi vagy Willi Orbán.

 "Az eddigi 35 mérkőzésemen 1,56 pontot szereztünk átlagosan, ez rendkívüli az elmúlt időszakhoz képest. Sokan elkezdték ezt a rendkívüli állapotot normálisként kezelni, miközben az angoloknak 25 olyan játékosa van, aki egyedül többet ér, mint az egész keretünk" - beszélt Rossi arról, hogy mi vezetett az érzelemdús sajtótájékoztatójához az Andorra ellen 2-1-re megnyert vb-selejtezőt követően.

337155
A magyar labdarúgó-válogatott kerete
kapusok: Bogdán Ádám (Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig)
védők:Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Nyizsnij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce), Tamás Márk (Slask Wroclaw)
középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Pisa), Schäfer András (DAC), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vécsei Bálint (Ferencváros)
támadók:Hahn János (DAC), Holender Filip (Parizan Beograd), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Schön Szabolcs (FC Dallas), Varga Roland (al-Ittihad Kalba)

A vb-selejtezős csoportban negyedik helyen álló magyarok jövő szombaton a harmadik albánokat fogadják a Puskás Arénában zárt kapus mérkőzésen, három nappal később pedig az Eb-döntős és a hatosban éllovas angolok vendégei lesznek Wembley Stadionban.

A magyar válogatott továbbjutási esélyei az angolok és az albánok elleni vereségeket követően minimálisra csökkentek, arról, hogy a fogadóirodák milyen szorzón kínálják Marco Rossi csapatának továbbjutását, ebben a cikkünkben értekeztünk. 

[3495363] 2021-10-09 20:45:00 Magyarország - Albániax;