NB II

Amikor a BL árnyékba szorul - keleti rangadó a másodosztályból

  • Cipolla
megosztom

Bő hat év után ismételten bajnoki mérkőzésen találkozik egymással a Diósgyőr és a Nyíregyháza. Igaz, akkor még az első osztályban volt a randevújuk, most viszont mindkét csapat a másodosztályban sínylődik.

Forrás: dvtk.eu

Nem kérdés, hogy a másodosztály legparázsabb összecsapása következik a keleti rangadóval, hiszen a két klub közötti rivalizálás a közelmúltbeli gyengébb nyíregyházi mérleg ellenére is megmaradt, így szerda este akár 6-8 ezren is kilátogathatnak a stadionba.

Egyelőre azonban meglepően jól alakul a Nyíregyháza idei bajnoki szereplése, hiszen vezeti a szabolcsi együttes a tabellát, ráadásul hét kör után továbbra is veretlen. Ugyanakkor azt látni kell, hogy a vendégek sorsolása eddig elég kedvezően alakult, illetve Fortuna keze is többször fogta Szergej Pacaj csapatának kezét, mintsem engedte el.

3631644

Egy kisebb rangadót játszottak eddig a Haladás ellen hazai pályán, ami 0-0-ra végződött, ráadásul inkább a szombathelyiek lehettek szomorúak a pontosztozkodás miatt. Idegenben három meccsen szerzett 7 pont nem rossz, de meleg volt a pite a Soroksár illetve a Szentlőrinc ellen is, mivel mindkét csapat ellen hátrányban volt a csapat és a 80. perc után sikerült végül pontot vagy pontokat kicsikarniuk. Ez egyrészt mutatja, hogy mentálisan rendben van a társaság, ugyanakkor az erősebb ellenfelek ellen ez már végzetes lehet.

A Diósgyőr a másodosztályba való kiesés után Kondás Elemérre tette le a voksát, aki egyelőre nem tudja beváltani a hozzá fűzött reményeket. Mentségére szóljon, hogy sok ideje nem volt a kerettel dolgoznia a nyár folyamán, hiszen az gyakorlatilag teljesen kicserélődött, ráadásul a sorsolása kifejezetten peches volt.

A Vasas, Kecskemét, Szolnok, Pécs, Győr ötösön már túl van az idei szezonban a DVTK, ennek tükrében már jóval vállalhatóbb a 12 megszerzett egység.

Könyves Norbert, valamint Molnár Gábor lehet a két kulcsfigurája a hazai támadójátéknak, mivel mindketten jó formában várhatják a szerdai rangadót, ráadásul Könyvesen kifejezetten érződik, hogy élvezi a játékot az újdonsült együttesében. Alapvetően a helyzetei megvannak a Diósgyőrnek, de a védelem nem zár elég jól, emiatt van a viszonylag több pontvesztés is.

Mire fogadjunk?

Újabb rangadó, újra hazai pályán, ahol nehéz látni, hogy hibázni fog a Diósgyőr. A hazaiak a Vasas ellen is teljesen felpörögve tudták otthon tartani a három pontot, a Pécs ellen sem kegyelmeztek, így ismét ezt várhatjuk. A tabellán elfoglalt helyezés nem adja vissza a két csapat kerete közötti minőségi különbséget a borsodiak javára, így mi inkább a hazaiakban érezzük az erőt.

Ugyanakkor látva, hogy milyen szellős a védelme mindkét gárdának, így a hazai találatok számában találhatunk igazán értéket. A hazaiak legalább két gólja duplázót fizetne, amit mi elfogadunk az Unibettől.

{"headTitle":"Diósgyőr - Nyíregyháza","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-09-15 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Diósgyőr 1.5 gól felett","odds":"2.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
unibet
[3631644] 2021-09-15 18:00:00 Diósgyőr - Nyíregyházax;
megosztom