Foci-vb 2022

Játék nélkül veszett el az utolsó szalmaszál Magyarország vb-szereplésére?

  • varin
megosztom

Az osztrákok hazai pályán kikaptak a skótoktól, így nem maradt sok reményünk a sógorok segítségére sem.

337116

Kedden este gyakorlatilag játék nélkül került még a korábbinál is sokkal rosszabb helyzetbe a magyar válogatott, ami a világbajnokságról szőtt álmokat illeti. Mivel a csoportunkban az első két hely megcsípése immáron kevéssé reális, abban bízhattunk, hogy valahogyan benne leszünk azon két legjobb Nemzetek Ligája-csoportgyőztesben, amely nem ér oda a vb-selejtezőkön legalább a második helyre. Az osztrákok azonban nem így gondolták.


Regisztrálok a 22betre
és kérem a 35.000 HUF üdvözlő bónuszt


Az ugyanis korábban nyilvánvaló volt, hogy csak a a sógorok jó teljesítményében bízhatunk. Mivel Franciaország, Belgium, Olaszország és Spanyolország gond nélkül lesz az 1-2. helyen, az E-csoportból pedig vagy Wales vagy Csehország a Nemzetek Ligája jogán pótselejtez majd, csak az volt a kérdés, hogy Ausztria elvesz-e egy helyet előlünk vagy sem.

Mivel az osztrákok sorra kezdték bukni a mérkőzéseiket, ez sajnos mostanra aligha kérdés. 6 forduló elteltével ugyanis Sabitzerék lemaradása 4 pont a skótoktól és 3 pont Izraeltől, mindez ráadásul úgy, hogy az osztrákok gólkülönbsége már -4, a riválisoké pedig bőven pluszos.

Ausztriának tehát valahogyan hoznia kéne 3-4 pontot mindkét ellenfelén úgy, hogy minden csapat játszik még Feröer-szigetekkel és Moldovával, viszont Izrael például már nem találkozik a csoport első helyén 22-0-s gólkülönbséggel álló Dániával, míg Ausztria elutazik Koppenhágába.

 

Igazság szerint hiába tűnik Ausztria alapvetően jobb csapatnak, mint Skócia vagy Izrael, innentől olyan nagyon nem kell megszakadniuk, hiszen a vb-selejtező így is, úgy is biztos. Csoportmásodikként elvileg lehetséges, hogy könnyebb ellenfelet kapnának, mint NL-kiemeltként, de még biztosra ezt sem lehet mondani.

Innentől tehát úgy gondoljuk, Ausztriában aligha bízhatunk, alanyi jogon kell kivívnunk azt a bizonyos második helyet, amelynek viszont az albániai fiaskó után nincs komoly realitása.

A magyar válogatott szerda este Andorrát fogadja a Puskás Arénában. A három pont megszerzése nem lehet kérdés, ugyanakkor az már inkább az lehet, hogy melyik hazai játékos lehet a csapat nyerőembere. A magyar válogatott lehetséges gólszerzőiről itt, a mérkőzés várható pontos eredményeiről itt, szerkesztőink tippjeiről pedig itt olvashatsz.

[3495360] 2021-09-08 20:45:00 Magyarország - Andorrax;
megosztom