Konferencia Liga

Hány lett csoda van még a világon? - nagyon erős tippünk van!

  • varin
megosztom

A Puskás Akadémia kiejtése is bravúr volt, de a Gent likvidálása földöntúli csoda lenne.

Szinte a semmiből érkezve óriási bravúrokat ért el a lett FK Rigas FS együttese, amely történelme legnagyobb győzelmére készül. A mindössze 16 éves klub előbb a feröeri Klaksvikot, majd a Puskás Akadémiát verte ki a Konferencia Ligából, hogy aztán a belga Gent ellen is csodával egyenértékű ikszet játsszon. De vajon van még egy Mission Impossible a balti játékosok lábaiban?

3664689

Már önmagában az, hogy a felcsúti csapatot kiverték a lettek, nem semmi. Hazai pályán 3.10-szeres, idegenben pedig közel 10-szeres pénzért nyert és jutott tovább 5-0-s összesítéssel az RFS, hogy aztán Belgiumban is borítsa a papírformát. Az idegenlégiósokkal teletűzdelt gárda 30 perc elteltével már 2-0-ra vezetett Gentben, ám a hazaik végül ikszre mentették az összecsapást.

A kapura lövési arány 31-4, míg a szögletarány 19-1 volt a két csapat első mérkőzésén.

Mivel a lett bajnokság már tart, így azért láthatjuk, hogy nem véletlen a jó szereplés, hiszen a rigai csapat vesztett pontok tekintetében is 8 ponttal vezeti a Virsligát, ahol gyakorlatilag biztos bajnoknak tekinthető.

Ami a belga csapatot illeti, a tavalyi, igen komoly vesszőfutást követően ez a év sem alakul jobban. Mint arra emlékezhetünk, az előző szezont négy edzővel, köztük az alig három hétig dolgozó Bölöni Lászlóval hozta le a csapat, hogy aztán a hetedik helyen végezzen a bajnokságban. Az Európa Liga csoportköréből 0 ponttal és -11-es gólkülönbséggel esett ki a csapat, míg az idei bajnokságot 3 meccsen 1 ponttal kezdte a Gent.

A hányattatott szezon után a problémák persze csőstül jöttek, a 43 mérkőzésen 23 gólt szerző házi gólkirály, Roman Jaremcsuk a Benficához távozott, de Dorsch, Kleindienst, Plastun és Niangbo is új munka után nézett.

A szurkolók többsége természetesen rendkívül borúlátó, nagyon elegük van abból, ami a klubnál történik, és ahogyan a közösségi oldalon fogalmaztak, "remegve várják a csütörtököt, hogy mit kezd velük egy amatőr lett csapat".

Mindentől függetlenül azért ebben a meccsben szinte csak a Gent-siker van benne, azt az odavágó statisztikáiból is láthatjuk, milyen szédületes különbség van a felek között. A legjobb tipp így egy speciális piacon született meg, amelyet a Logibeten bárki ingyenesen megtekinthet a regisztrációt követően.

RFS-Gent
Megnézem az ingyenes tippet!
Tipperősség: 8/10, Odds: 2.00
[3664689] 2021-08-12 19:00:00 RFS - Gentx;
megosztom